Як зберегти надовго первісний зовнішній вигляд меблів? Адже так приємно готувати на доглянутій чистій кухні. Що ж робити, щоб якомога довше насолоджуватися цим видом?

Протирати їх слід злегка вологою ганчірочкою. Можна вибрати фланелеву, плюшеву, міткалеву або суконну тканинц. Для того щоб протерти фасадні частини дерев'яних меблів, можна використовувати слабкий розчин нейтрального миючого засобу. Жирні плями видаляються при їх обробці слабким мильним розчином. Заборонено використання хімічних засобів, таких як бензин, ацетон, ефір. У разі ненавмисного їх потрапляння на поверхню, необхідно негайно видалити всі залишки за допомогою сухої серветки. Після вологого прибирання слід ретельно висушити всі деталі сухою ганчіркою.

Догляд за кухонними меблями-1

При виборі засобу для чищення, потрібно звернути увагу на його склад. Зміст кислот, лугів або абразивних матеріалів в засобі робить його неприйнятним. Для цієї мети краще віддати перевагу спеціальним продуктам для кухонних меблів.

Головним правилом для збереження чистоти є негайна нейтралізація плям, що утворилися. Якщо залишити пляму на кілька днів, всмоктуючись в поверхню, вона обов'язково залишить розводи або потемніння. Також надмірне тертя може залишити сліди або пошкодження поверхні.

Стійкі забруднення краще видаляти спеціальними засобами, які у великому асортименті продаються в наш час. При видаленні плям, необхідно користуватися рукавичками. Краще вибирати ті, які не просочені різними продуктами, так як ці продукти являють собою додатковий інгредієнт, що входить в реакцію.

Догляд за кухонними меблями-1

Спеціальними розчинами із захисним воском необхідно зрідка просочувати фасадні частини. Однак занадто часте вживання цих речовин може замазати текстуру, при цьому втрачається неповторний візерунок і краса дерев'яної поверхні. Найкраще їх застосовувати після тривалої паузи, коли необхідно оновити поверхню.

Вкрай уважно слід поставитися до джерела тепла. Так, гарячий чай, опинившись на меблевій поверхні, може назавжди зіпсувати покриття. Вплив потужних випромінювань також може спровокувати деформацію поверхонь. Це потужні лампи або неекрановані мікрохвильові випромінювачі.

Дотримання цих заходів і правильний догляд - забезпечать довге функціонування.