Психологи стверджують, що встановлювати телевізор у спальні – не найкраща ідея, оскільки він може стати причиною безсоння. Однак якщо одному з членів сім'ї подобається дивитися фільми на ніч, перетворювати це в драму не варто. Важливо мати почуття міри і не влаштовувати в спальні кіносеанси для гостей. Як же облаштувати ТВ-зону в кімнаті нічного відпочинку, давайте розбиратися.

Розміщуємо екран правильно

Тим, хто дивиться телевізор в положенні сидячи або напівлежачи, спираючись на спинку зручного ліжку, краще розміщувати екран на рівні очей. Якщо встановити його високо, то з часом зір і хребет «піднімуть тривогу». Бути може, ви любите ніжитися лежачи в ліжку під час кіноперегляду? Ось в цьому випадку краще підняти прилад ближче до стелі, і застосувати кронштейн з можливістю регулювати рівень нахилу. Любителям відпочивати на боці рекомендується розміщувати екран в кутку спальні по діагоналі від ліжка.

Тумба під телевізор для спальні

ТВ в спальні може стати частиною куточка з комфортним кріслом, столиком і підсвічуванням. В такому випадку екрану слід перебувати строго навпроти посадкового місця, як і при розміщенні на ліжку.

Телевізор в інтер'єрі спальні

Найпростіший і популярний варіант – повісити панель на стіну. Якщо спальня простора, то зону з телевізором можна оригінально обіграти, наприклад, прикрасити контрастними узорами або фотошпалерами, обробити декоративною штукатуркою або обшити деревом – вибір залежить від стилю кімнати. Чудовий ефект справляє екран у вигляді картини – для цього слід просто надати рамку панелі або ділянці навколо неї.

Щоб дроти не спотворювали інтер'єр і не заважали пересуватися по кімнаті, краще завбачливо зробити приховану розводку. При відсутності такої можливості підбираються спеціальні стінові панелі.

Варіанти меблів для ТВ-зони

Прилад необов'язково вішати на стіну, для нього можна купити ТВ-тумбу або комод. Перевага такого рішення в тому, що за допомогою допоміжних меблів легко ховаються кабелі та розетки.

Телевізор вбудований в шафу купе

Сучасно і досить практично для невеликих спалень вбудувати телевізор в двері шафи або повісити безпосередньо на неї. Крім того, можна більш раціонально використовувати простір в спальні і об'єднати зберігання речей з зоною домашнього кінотеатру – для цього служить шафа-купе з нішею під телевізор, яку при необхідності ви зможете замовити в індивідуальних розмірах.

У виборі відповідних меблів для ТВ-зони вам з радістю допоможуть наші фахівці. Телефонуйте або відвідайте наш салон – ви залишитеся задоволені результатом.