Їдальня відіграє дуже важливу роль в будинку, щоб залишати її без уваги. Тут відбувається прийом їжі, посиденьки з гостями і спілкування з близькими людьми. У затишній і теплій кімнаті повинні бути зручні і функціональні меблі, які доповнять стиль приміщення. Розглянемо ключові завдання в оформленні їдальні кімнати.

Подбайте про комфорт

Для молодої пари, яка воліє влаштовувати фуршети для друзів, цілком підійде стіл на чотирьох чоловік. У разі великої привітної родини слід оцінити розміри кімнати і підібрати розкладний стіл, який збільшується по мінімуму в 2 рази і поміщає 10-12 персон. Його опори не повинні сковувати рухів ніг під час посадки.

їдальня кімната-1

Перш ніж купувати модні моделі кухонних стільців з креативними формами, переконайтеся, що сидіти на них комфортно. При скромній площі практичним рішенням можуть стати хороші складні моделі з м'якими сидіннями, які зручно зберігати в коморі і користуватися при необхідності.

Враховуйте особливості приміщення

Перед вибором заміряйте рулеткою кімнату і вже наявні меблі - так ви уникнете тісноти в приміщенні і розчарування від покупки. Для довгої і вузької їдальні слід підбирати прямокутний або овальний варіант, для квадратної - круглий або відповідний, а нестандартні кімнати також вимагають аналогічних меблів.

Простежте, щоб люстра розміщувалася над центром столу - головна частина кімнати повинна бути добре освітлена. Буфет, комод або сервант для приладдя встановлюються за бажанням, якщо дозволяє місце - пріоритет залишається за обіднім комплектом.

Створіть гармонійну атмосферу

Меблі з дерева виглядають дорого і благородно, проте підходять для просторих приміщень, оскільки візуально «ускладнюють» інтер'єр. Для маленьких краще вибирати предмети на металевих каркасах, зі скляними або глянцевими вставками що відбивають світло - так приміщення виглядає вільніним і свіжим.

їдальня кімната-2

У колірній гамі вітаються стримані контрасти без вигадливих акцентів. М'які тони інтер'єру повинні покращувати апетит і налаштовувати на позитивний настрій. Продумайте нюанси наперед: якщо ви хочете заповнити стіну сувенірними тарілками з майбутніх подорожей, кухонні меблі не повинні бути багатобарвними. А ось в світлому інтер'єрі акуратні соковиті риси не зашкодять.

Важливо, щоб предмети «перегукувалися» між собою в колірній палітрі і обробці. Гарнітур можна підібрати цілком або використовуючи уяву і смак, звернувшись до наших фахівців, зібрати його за елементами відповідно до ваших побажань.