Не всі бажаючі можуть собі придбати велику житлоплощу, а наявність кухні з площею вищою за середню вважається розкішшю. Тому, роблячи ремонт у невеликому приміщенні, завжди виникає дилема, як грамотно розпорядитися цінними метрами.

Більшість виробників меблів вже давно стали виготовляти кухонні куточки для маленьких кухонь, за допомогою яких можна з легкістю облаштувати затишну та комфортну обідню зону. Вони допомагають з розумом облаштувати кожен сантиметр, не захаращуючи при цьому місце.

Кухонний куточок для маленької кухні-1

Переваги кухонного куточка

Щоб правильно знайти відповідь на це популярне питання, необхідно ознайомитися з особливостями цього предмета меблів. До основних характерних відмінностей можна віднести:

  • здатність економити площу в невеликих приміщеннях;
  • модульні варіанти легко використовуються для різних дизайнів;
  • величезний асортимент стильових рішень, які можуть вписатися в різні інтер'єри;
  • здатність сучасних моделей трансформуватися в практично повноцінне спальне місце.

При виборі не слід забувати про те, що вони виготовляються з різних матеріалів. Найдорожчими вважаються куточки, виготовлені з масиву деревини. Вони ефектно виглядають та створюють певну атмосферу, але стоять при цьому зовсім не бюджетно. Для тих, кому не по кишені придбання таких меблів, існують альтернативні варіанти, які виготовляють із ДВП, ДСП, МДФ. Вони також добре підійдуть для будь-якого інтер'єру, завдяки тому, що мають різні види варіантів обробки. Не варто вибирати оббивку з текстилю, так як вона швидко вбирає всі можливі запахи, швидко мажеться і вимагає більш ретельного догляду. Найкращими матеріалами для обробки вважаються шкірозамінник, шкіра та тканини з синтетичного волокна.

Кухонний куточок для маленької кухні-2

Вибір місця для встановлення

У великому приміщенні його можна поставити в центрі, створюючи при цьому зонування кімнати. У маленьких кухнях чудовим місцем розташування стане кут біля стіни, протилежної до розміщення всієї робочої поверхні. Також куточок можна поставити біля вікна, що дозволить насолоджуватися його видами.

Для того щоб вибраний предмет прослужив якомога довше і не створював незручності при експлуатації, потрібно ретельно перевірити всі елементи кріплення. Найміцнішими, безумовно, вважаються металеві, вони легко переносять навантаження та різні зовнішні впливи.

Якщо куточок виконаний з м'якими поверхнями, необхідно вибирати той, наповнювач якого виготовлений з поролону або синтетичного волокна.

Для зовсім невеликих квартир доцільно придбати кухонний куточок, конструкція якого передбачає наявність додаткового спального місця. Основою таких моделей є невеликий диван, від якого і залежатиме розмір та місце розташування всього комплекту. Для кухні підійдуть прямі лави, закруглені та кутові, ці параметри залежать тільки від розміру та дизайну самого приміщення.