Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, яке стосується догляду. Довгий термін служби залежить не тільки від правильного складання, якісних матеріалів, але також і від відношення під час експлуатації. Нижче будуть розглянуті деякі правила, які допоможуть продовжити термін служби елементів.

Догляд за корпусними меблями

Для того щоб вони радували свого власника красою і свіжістю фарб якомога довше, необхідно знати деякі нюанси. До таких секретів можна віднести наступне:

  1. Меблі повинні розташовуватися в квартирі так, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені. Адже від ультрафіолетових випромінювань, вони з часом можуть зіпсуватися.
  2. Поряд не повинно бути вогкості, а також вироби повинні розташовуватися далеко від опалювальних приладів, оскільки вологість і підвищена температура повітря можуть згубно позначитися на терміні служби.
  3. Повинні в обов'язковому порядку використовуватися відповідно до свого функціоналу. Наприклад, ліжко використовується тільки для відпочинку, а не для того, щоб на ньому обідали.

Також важливо враховувати матеріал — необхідно створити особливі умови під час експлуатації.

  1. Пил потрібно видаляти сухою фланелевою або плюшевою тканиною. А для додання виробам, покритих лаком, початкового блиску, можна використовувати поліролі.
  2. Моделі з ДСП не потребують особливого догляду. Їх необхідно захищати від різних пошкоджень механічного характеру, а також уникати попадання вологи на поверхню і місць, де відбувається стикування елементів. Чистити можна за допомогою сухої ганчірки, зробленої з м'яких матеріалів, наприклад фланеллю.
  3. Для того щоб почистити оббивку полірованих предметів, використовують м'яку суху тканину. Її попередньо змочують, наприклад чайною заваркою. Але після такої процедури вироби необхідно ретельно витерти до такого стану, коли поверхня буде повністю суха.
  4. Меблі, зроблені з натурального дерева, чистять за допомогою поліролей, які повинні бути обов'язково призначені для дерев'яних поверхонь.
  5. Якщо є гранітна або мармурова поверхня, то необхідно використовувати водовідштовхувальні засоби, створені спеціально для догляду за ними. Для того щоб додати блиск, потрібно просто протерти м'якою ганчіркою.
  6. Скляні поверхні потрібно в першу чергу оберігати від ударів важкими предметами. Для догляду за ними застосовують спеціальні засоби для чищення.

Для очищення меблевих поверхонь краще не використовувати такі засоби як:

  • господарське мило;
  • пральний порошок;
  • поліролі, не призначені для даного типу матеріалу.

Дані види чистячих засобів можуть завдати шкоди.
Одним з головних чинників довгої служби є також дотримання навантажень на конкретні складові. Необхідно пам'ятати, що на полиці стелажів або шафи-купе можна ставити багато речей. При цьому загальний їх вага не повинна перевищувати 10 кг. А на дно ящиків навантаження має бути близько 5 кг.
Догляд за корпусними меблями-2

Для того щоб зробити повітря в житловому приміщенні такої вологості, яка принесе користь меблям, можна використовувати в інтер'єрі декоративні фонтани, кімнатні рослини або акваріуми з рибками або морськими черепашками. Такі джерела вологи не дадуть потріскатися згодом дерев'яним поверхням.

Як видно, доглядати зовсім нескладно. Головне - знати допустимі навантаження, а також те, який матеріал використовувався при виготовленні. Адже якщо дотримуватися всіх правил по експлуатації і правильно підібрати засоби для чищення, то і корпусні меблі будуть служити довго.