Незважаючи на багатий вибір сучасних шаф, комоди як і раніше продовжують користуватися популярністю. Неспроста в перекладі з французького це слово означає «зручний». Секрет фантастичної місткості і бездоганного порядку в цьому предметі меблів – це правильна організація внутрішнього простору. Розглянемо прийоми, як слід складати в нього речі.

Основний одяг

Ви зможете використовувати весь об'єм ящиків і вмістити більше речей, якщо почнете укладати одяг не стопками, а вертикальними рядами «один за одним». Перевага такої системи ще й у тому, що всі предмети гардероба зручно діставати, не порушуючи порядку. У ящиках можна тримати старі взуттєві коробки і використовувати їх в якості роздільників між рядами.

Складання одягу в комод

Другий спосіб зберігати майки та футболки – акуратно згортати їх у вигляді рулонів і укладати вертикально за принципом бджолиних сот. Так одяг не мнеться і завжди виглядає охайно.

Дрібні деталі гардероба

Такі речі, як шкарпетки, нижню білизну, колготки, шарфи і інші аксесуари здатні створити справжній хаос у великих ящиках. Щоб кожен предмет знайшов своє місце, обзаведіться спеціальними органайзерами для зберігання «примхливих» речей. Вони бувають різних форм і розмірів і складаються з окремих осередків, в які сортують різні приналежності. Їх купують в магазинах або майструють самостійно.

Комод з органайзером

Косметика і прикраси

Ці предмети також можуть зберігатися в комоді, якщо ви ще не обзавелися туалетним столиком. Якщо у вас є блюдця, які вийшли з моди, проте не позбавлені привабливості  піали, чашки або склянки – вдихніть в них «друге життя». Розподіліть декоративні дрібниці за призначенням, матеріалом або іншій зручній вам характеристиці і помістіть кожну групу в свій посуд. Не забудьте подбати про поверхні на дні скриньки, щоб ємності не ковзали.

Якщо мініатюрних виробів занадто багато, ще одне практичне рішення для їх зберігання – пластиковий вкладиш, який встановлюється на бортики ящика. Таке пристосування можна купити в меблевому магазині або виконати під замовлення.

Вкладиш для прикрас

Набагато зручніше орієнтуватися в наповненні, якщо кожен ящик містить свою категорію речей. При зміні сезону відправляйте в простору шафу-купе незатребувані предмети гардероба, тим самим звільняючи місце для одягу, відповідно до пори року. Важливо раз спланувати і грамотно скласти речі в комоді, а потім достатньо лише підтримувати створений порядок.