У багатьох батьків виникає це питання в міру того як дитина росте. Головною метою якого, в кінцевому підсумку, є вибір не тільки красивого і практичного спального місця, а й максимальний комфорт і екологічно чисті матеріали. Щоб правильно визначитися, який дитячий диван потрібен саме вам, пропонуємо звернути свою увагу на кілька важливих чинників.

Розміри

Якщо розміри кімнати не дуже великі, то вибирати великогабаритний варіант не варто. Потрібно враховувати, що малюкові необхідно місце для ігор. Так само дуже важливо враховувати висоту на той випадок, якщо Ваша дитина дуже рухлива і під час сну може впасти. Чим менше висота дитячого дивана - тим менше ймовірність отримання серйозних травм.

Розміри дитячого дивана

Механізм розкладки

Розкладні моделі дуже практичні, тому що вдень дають можливість дітям грати, бігати і стрибати, при цьому не займаючи багато місця, а у вечірній час перетворюються в повноцінне спальне місце. Зараз існує дуже багато різновидів механізмів розкладки, багато з них прості у використанні, що дозволить дитині самій розкласти диван не докладаючи особливих фізичних зусиль. Найчастіше купують дитячі дивани з механізмом викочування.

Механізм розкладки дитячого дивана

Конструкція і каркас

Крім уже добре відомих одноярусних існують і двоярусні моделі. Такий варіант відмінно підійде для сімей з двома дітьми, він дозволить заощадити простір і додасть кімнаті оригінальність. Верхній ярус може бути у вигляді стандартного спального місця, а нижня частина являє собою звичайний розкладний диван.

Конструкція дитячого дивана

Каркас краще вибирати дерев'яний, оскільки він міцний, екологічно чистий, а значить, безпечний для здоров'я дитини. Є моделі і з металевим каркасом, їх найчастіше купують, в разі якщо передбачається дуже тривалий термін експлуатації. Найбільш бюджетними моделі вважаються на каркасі з ДСП, але сам матеріал не вважається цілком нешкідливим.

Наповнення

Наповнення краще вибирати в залежності від того, яка твердість вам потрібна. М'якість дивана визначається наявністю, кількістю та якістю наповнювача: поліуретану, поролону, латексу або пружинного блоку. Пружинний блок частіше використовується для виробів з ортопедичними властивостями.

Наповнення дитячого дивана

Найякіснішими і довговічними вважаються дивани з багатошаровим наповненням, тому обов'язково цікавтеся які матеріали входять до складу.

Оббивний матеріал

Від якості тканини залежить його зносостійкість і зовнішній вигляд. Зараз на ринку велика різноманітність оббивних матеріалів, тому з її вибором у Вас проблем не буде. Привільні дитячі меблі повинні бути яскравими, можливо з якимись зображеннями або орнаментом. Тканина повинна бути легка в догляді і не викликати алергії.

Оббивний матеріал дитячого дивана

З огляду на всі перераховані вище фактори, Ви без проблем зможете купити якісний дитячий диван!