Корпусні меблі так названі завдяки жорстким елементам, які утворюють їх конструкцію. Вони призначені полегшити наше життя і допомогти впорядкувати домашній побут. Великим плюсом є їх мобільність.

Корпусні меблі-1

До корпусних меблів можна віднести вітальні, модульні системи, гірки, комоди і т.д. Існує безліч різноманітних матеріалів, з яких їх виготовляють. Недорогими варіантами залишаються ДСП, МДФ, ДВП або фанера. Більш дорогими, але якісними будуть варіанти з масиву натурального дерева, скла або металу. Покриття для ДСП і МДФ використовують шпон або ламінат, який має вигляд листа паперу, просоченого спеціальною смолою. Воно не боїться води, його складно пошкодити. Шпон в свою чергу зовні дуже схожий на натуральне дерево. Меблі з дерева надійніші і екологічніші. Найчастіше використовують породи дуба, сосни, горіха, бука, вишні або берези.

Корпусні меблі-2

Але при всіх позитивних моментах не варто забувати і про недоліки. Меблі легко пошкодити, вони погано ставляться до вогню і води, за ними потрібен хороший догляд.
Після того як Ви визначилися з матеріалами варто звернути свою увагу на фурнітуру. Оскільки вироби виготовляються з розрахунком, що їх можуть перевозити і не одноразово, то фурнітура повинна бути міцною.

Корпусні меблі-3

Совісні виробники ставлять знак якості і відповідають за надійність і якість. Ручки з часом не втрачають свій зовнішній вигляд, а петлі з роками продовжують виконувати свою функцію. Якщо Ви визначилися з матеріалами і фурнітурою тоді залишається підібрати дизайн, а тут варто довіритися своєму смаку. Зараз існують варіанти з використанням патини, щоб домогтися ефекту старовини або прикрасити декоративними планками, карнизами або вітражами.