Кожному ліжку потрібен свій зручний матрац. Саме від нього залежить якість сну. Найзручнішими і довговічними є виготовлені з натуральних природних матеріалів: латексу і кокосової стружки.

Вибір матраца

Моделі з поролону не дорогі, але прослужать вони недовго, і спати на них буде не дуже зручно.

Не секрет, що якісний, міцний сон є запорукою гарного самопочуття, піднесеного настрою і відмінної працездатності людини, тому, дуже важливо при покупці зуміти вибрати найкраще за оптимальною, доступною для покупця ціною.

Принципи вибору матраца

Існує безліч видів конструкцій, що розрізняються між собою за вартістю і своєї функціональності. Залежно від індивідуальних потреб і фінансових можливостей покупця він може при виборі зупинитися на таких основних:

  1. Ортопедичні — що складаються з блоку пружин, які пов'язані між собою всередині. Особливості конструкції полягають в тому, що вони не стикаються один з одним і кожна з них продавлюється тільки в місці натиску, інші при цьому залишаються нерухомими. Популярним є блок типу «пісочного годинника». Він буває трьох - семи зональний і здатний витримувати досить високі навантаження. Такий матрац легко приймає форму людського тіла і знімає тиск на хребет людини під час сну. Через складність збирання і елементів ручної роботи при виготовленні, вони, як правило, є досить дорогими.
  2. Дешевшою буде конструкція, що складається з блоку з пов'язаними між собою пружинами. Взаємозв'язок досягається переплетенням. При механічній дії на одну з них, сусідні слідом залучаються до руху. Такий механізм не підійде сім'ям, в яких один з подружжя значно важче іншого, і рекомендуються для придбання парам з однаковою ваговою категорією. За своєю вартістю доступні широкому колу покупців.
  3. Для заможних покупців, які роблять ставку на якість матраца, кращим вибором буде безпружинний зі спеціальної ортопедичної піни, термічно скріпленого льону або стружки кокоса, залитої латексом. Він забезпечить найвищу якість сну і ефективний для профілактики і боротьби з проблемами хребта. Часто такі моделі купують для дитячого ліжечка або лежачого хворого для боротьби з пролежнями. Продаються, зазвичай, зі знімним якісним чохлом на блискавці. Такі вироби довговічні, корисні для здоров'я, зручні в догляді за ними. Вони не вбирають вологу, захищені від пилу і побутового кліща, антиалергенні.

Вибір матраца-2

Чохли

При виготовленні чохлів, найчастіше використовуються такі матеріали як жаккард або стьобаний трикотаж на синтепоні. Часто матеріали обробляються антисептичним просоченням з додаванням іонів срібла.

Вибір матраца-3

При виборі матраца для свого ліжка або дивана важливо пам'ятати, що це придбання на довгий час. Він повинен ідеально відповідати розмірам ліжка і підходити своєю жорсткістю, пружністю, матеріалами наповнювача і чохла саме тим людям, які будуть на ньому спати, тоді стане відмінним помічником під час нічного відпочинку і допоможе набратися сил і зберегти дорогоцінне здоров'я.