Зазвичай про те, які меблі стоять в офісі, а раніше говорили в конторі, ніхто особливо не замислювався. Тим більше про те чи має непоказність цього інтер'єру, будь-яке вплив на продуктивність праці конторських працівників, а також яке враження справляє на відвідувачів цих контор і імідж даного підприємства.

На що звернути увагу

Розглянемо, що ж потрібно врахувати в першу чергу відповідальним за вибір працівникам, що б дотримати всі необхідні умови для обладнання робочих місць:

  1. Вибрати предмети, погоджуючи їх з вимогами документації з охорони праці.
  2. Спробувати вибирати не тільки відповідно до краси і гармонії, а й з метою підтвердити статус своєї фірми.
  3. Забезпечити комфорт співробітникам.
  4. Співвіднести параметри ціна - якість відповідно до бюджету фірми.

Що б дотриматися всіх вимог, перерахованих вище, потрібно докласти трохи зусиль і постаратися вивчити всі нюанси.

Крім практичної складової, важливим питанням буде вибір стильового рішення. Найвідомішим стилем, в якому зазвичай вирішується оформлення офісного приміщення, є класичний стиль. Зазвичай всі офісні меблі, виконані в цьому стилі, відрізняються строгістю ліній і форм, що, однак не виключає різноманітності застосування різних оббивок, різноманітності фактур дерева для шаф. Головне, щоб і колір і фактура були витримані в найбільш строгому тоні. Форма підлокітників і спинок крісла і дивана також повинні бути не складної форми, всім своїм виглядом ніби підкреслюючи серйозність ставлення до роботи і створювати робочу атмосферу в діловому стилі.

Крісла

Іноді профіль робіт, виконуваних фірмою, передбачає навпаки створення більш сучасного стилю в створенні інтер'єру. Можливо, навіть трохи в авангардному стилі, який передбачає застосування нових матеріалів. Тут головне не перестаратися і зберегти все-таки меблям ті функції, для яких вони призначені.

Щоб забезпечити зручність і безпеку робочого місця, меблі і крісла в даному випадку повинні відповідати певним вимогам: надійність, якість, комфорт.

Конструкція і матеріали

Конструкція офісних крісел в основному досить стандартна - опора має стійку основу, яка спирається на п'ять металевих променів, забезпечених спеціальними коліщатками. Вони повинні вільно обертатися і пересуватися по поверхні підлоги. Сидіння регулюється по висоті одним рухом руки, що надзвичайно зручно, не вимагає спеціальних навичок і витрат часу, а також відмінно налаштовується на будь-які параметри, враховуючи габарити будь-якого працівника, особливості статури. При сидячій роботі особливо велике навантаження випробовує хребет, і розробники сучасних конструкцій крісел враховують цей фактор і створюють такі моделі, де передбачені спеціальної форми спинки, що знімають подібні проблеми.

Крім хребта страждає також кровоносна система ніг, оскільки при незручній конструкції сидіння вени на ногах перетискаються, і нижні кінцівки погано забезпечуються кров'ю, що призводить до виникнення безлічі проблем. Що б подібні проблеми як можна менше турбували, створюються спеціальні сидіння з підкладкою, що розподіляє правильно навантаження.

Оббивка грає важливу роль в забезпеченні комфорту при використанні. Тканини, створені за останнім словом технологічної науки, можуть, так би мовити «дихати», що забезпечує створення особливого мікроклімату, при якому збережуться помірна температура, тіло не перегрівається, не потіє і зберігає нормальний рівень вологості. Для оббивки частин крісла, які не стикаються з тілом людини, можливо використання якісного шкірозамінника, в той час як в тій частині, де є безпосередній контакт з тілом необхідно використовувати спеціальні тканини.

Багато дорожчі конструкції мають ще більший набір пристосувань для забезпечення зручного використання. Такими пристроями, наприклад як установка автоматичних регуляторів положення спинки і підлокітників, або установка для додання ефекту гойдання. Тут звичайно потрібно враховувати, що крісло все-таки робоче і не захопитися при розгойдуванні, щоб не потрапити в незручне становище. Як то кажуть, немає межі досконалості, тому конструкторам-розробникам є ще над чим попрацювати і можливо в недалекому майбутньому на ринки вийдуть ще більш удосконалені конструкції.

Ортопедична спинка

Звичайно, крісло для роботи відрізняється від тих крісел, які будуть стояти в кабінеті керівника або кімнаті секретаря. Необхідно враховувати всі нюанси при виборі, щоб забезпечити не тільки красу приміщення але і зручність в роботі і турботу про самопочуття співробітників.