Саме її ми бачимо щоранку, вимикаючи кнопку будильника. А якщо тільки планується її покупка, на що звернути свою увагу?

Розмір тумбочки біля ліжка

З якою метою ми купуємо її? Хтось зберігає в ній косметику або купу журналів, комусь потрібна лише маленька підставка для стільникового телефону або окулярів. Тобто, ваші потреби повинні продиктувати потрібний розмір тумби.

Вибір приліжкової тумби-1

Також це залежить і від інтер'єрного рішення спальні. Вдалою знахідкою стане придбання двох однакових невеликих тумбочок, поставити їх можна по обидва боки від ліжка. Для невеликої квартири відмінним придбанням стане кутова модель, вона буде більш актуальною, ніж громіздкий комод.

Найбільш поширеною в спальній кімнаті є тумба з шухлядками, зручна і лаконічна. Як альтернатива їй відкриті тумби, плюс яких в тому, що немає необхідності зайвий раз висувати ящики.

Зверніть увагу на висоту тумбочки біля ліжка. Буває, що з низької тумбочки може впасти приготована на ніч чашка з водою. Висока ж може погіршити огляд кімнати (особливо з лежачого положення).

Матеріал, з якого виготовляють тумби

Це значна позиція у виборі, адже, як правило, саме матеріал обумовлює вартість цього предмета. Найбільш прийнятним за ціною є моделі з ДСП - це найпоширеніший матеріал для меблів.

Вибір приліжкової тумби-2

Купуючи моделі з цього матеріалу, важливо оцінити поверхні і крайки, вони повинні бути оброблені захисною плівкою, отвори заклеєні. При покупці необхідно вивчити сертифікат якості, упевнитися, що показники відповідні до ГОСТу.

Зустрічаються варіанти і з масиву натурального дерева - бука або берези. Дерева цих порід відрізняються благородством малюнка і надійністю. Крім того, дерево відрізняє неповторність малюнка, можлива прикраса дерев'яних виробів різьбленням. Купуючи меблі в спальню бажано придбати відразу весь спальний гарнітур. Однак вироби з масиву дерева, як правило, не дешеві.

Є у продажу і тумби в спальню, зроблені з декількох матеріалів: в основі дерево, а обробка - пластик або кування. Іноді для прикраси виробу застосовують накладки з металу або скла.

При виборі, природно, відштовхуємося від інтер'єру спальної кімнати. Модний напрям зараз - мінімалізм. Якщо такий стиль прийнятний, купуємо класичну і сувору приліжкову тумбу, з мінімумом декоративних елементів. Колірна гамма - натуральні деревні відтінки або свіжі пастельні тони.

Вибір приліжкової тумби-3

Якщо ви прихильник стилю бароко, то в спальню можна підібрати тумбу з вигнутими ніжками. Оригінальне рішення - помістити в спальню приліжкові тумбочки в кольорі, що різко відрізняється від колірної гами кімнати. Однак врахуйте стильове рішення кімнати в цілому, баланс дизайну приміщення не повинен порушуватися.

Варто відзначити, що навіть у великій спальні не варто захоплюватися розміром. Масивна тумба навряд чи буде виглядати в кімнаті, створюючи ефект захаращеності. Вдалої покупки!