Кухня - це та кімната, де не тільки відбувається процес приготування і вживання їжі, але і те місце, де зазвичай всі члени сім'ї мають можливість поспілкуватися і обговорювати різні справи в повному складі. Тому до вибору кухонних меблів варто підійти дуже відповідально, враховуючи побажання всіх, таким чином, забезпечивши комфорт і затишок.

Кухня класична

Отже, що ж слід врахувати перш за все? Перше, на що слід звернути увагу, це планування приміщення, яке дасть можливість змоделювати майбутній проект розміщення тумбочок, шафок і інших складових за формою, розміром, відповідно до розташування вікон і дверей.

Заздалегідь визначтеся зі стилем: модерн, хай-тек або кантрі?

Виходячи з особистих смаків і естетичних уподобань, потрібно визначити для себе, якого стилю будуть купуватися кухонні меблі. Якщо в кімнаті є великі вікна і високі стелі, то хорошим варіантом може бути класичне виконання під дерево. Воно завжди буде в моді, і буде мати розкішний вигляд.

Кухня в стилі прованс

Великою популярністю сьогодні користується стиль модерн. Гарний він тим, що забезпечує зручність завдяки вбудованій техніці, все стоїть компактно і не займає зайвого місця.

Важливо зауважити, що стиль кантрі теж має своїх шанувальників, який поєднує в собі натуральність матеріалів і якийсь «сільський» штрих.

Хай-тек - сучасний напрямок, який робить акцент на простір, світло і затишок, завдяки металевим і скляним матеріалами.

Особливості вибору матеріалу

Показником зручності кухонних гарнітурів можна вважати їх ергономічність. Тут йде мова про те, як правильно розмістити окремі елементи і яку систему висування ящиків вибрати, щоб раціонально використовувати корисну площу. Звичайно, від цього залежить і вартість меблів.

Кухня в стилі модерн

Розраховуючи на конкретну суму, важливо визначитися з матеріалом виготовлення. Варто зауважити, що досить високо цінуються меблі з натурального дерева. Для доступності його переважно використовують для оздоблення фасаду, фільонки або рами, а сам каркас виконується з менш дорогих матеріалів. Найпоширенішим матеріалом вважається МДФ. Основними його перевагами є: екологічність, міцність і доступна ціна. А якщо заходить мова про вибір меблів економ-варіанту, то ідеальним рішенням буде ДСП. Його найчастіше використовують для виготовлення стільниць і фасадів.