В кількості сучасних меблів легко розгубитися. Не можна керуватися однією красою – диван або крісло повинні бути комфортні і функціональні, і відповідати рівню якості. Розглянемо, чому варто приділити увагу при виборі м'яких меблів.

Конструкція і наповнення

Щоб виріб служив роками, віддайте перевагу каркасу з натурального дерева. Якщо застосовується ДСП – поверхня повинна містити захисне покриття. Переконайтеся, що ніжки виробу міцно закріплені, оскільки на них покладається максимальне навантаження.

Натуральні наповнювачі оцінюються дорожче синтетичних, тому повсть, ватин, перо, пух набивають в елітні меблі. Крім того, позитивними властивостями наділена кокосова койра, морські водорості, кінський волос. У серійному виробництві застосовується пінополіуретан, пружинний блок, холлофайбер, періотек, синтепон. Ці наповнювачі також комфортні і довговічні за умови, що зроблені на совість. Якість ППУ залежить від щільності, граничний показник якої становить 35 одиниць. Пружинний блок краще вибирати незалежний, де кожна пружина працює автономно – такий диван надовго збереже форму. Вітається комбіноване наповнення, що складається з шарів декількох матеріалів.

Наповнення дивана

Якщо ви підбираєте м'які меблі для щоденного сну, віддайте перевагу ортопедичній основі. Не соромтеся присісти і прилягти на вподобані моделі, походжаючи меблевим салоном – тільки так можна зрозуміти, яке наповнення прийнятне для вас.

«Зовнішність» м'яких меблів

Не варто вибирати виріб по оббивним матеріалам або кольором – кожну модель можна «одягнути» на замовлення за смаком. Поцікавтеся у продавця про властивості і практичності тієї чи іншої оббивки – вона повинна бути стійкою до зносу і невигадливою в догляді.

Перевірте чистоту роботи у виробі: в хороших м'яких меблях шви рівні й акуратні, нитки ніде не стирчать, а декоративні визерунки симетричні, якщо зворотні прийоми не передбачені дизайнерським рішенням.

Рядки на оббивці

Посадка або спальне ложе

За умови вітальні, суміщеної з спальнею, приділіть увагу механізму трансформації дивана і наявності білизняного короба. Простими і надійними механізмами вважаються «книжка», «єврокнижка», «дельфін», «акордеон». Спробуйте самостійно скласти і розкласти спальне місце: нічого не повинно скрипіти, стукати чи запинатися, а сам процес не може втомлювати, інакше – це не ваша модель.

Безкаркасна альтернатива

При виборі диванів і крісел погляньте на іншу категорію виробів. Безкаркасні меблі позбавлені жорсткої основи, тому їм надається будь-яка зручна форма. Вони модні, комфортні і підходять людям різних комплекцій. Завдяки м'якому корпусу і відсутності твердих деталей безкаркасні меблі – це блискуче рішення для дитячих кімнат.

Дитячі безкаркасні меблі

Додаткова комплектація

Більшість диванів і крісел оснащуються габаритними подушками замість спинки або меншими декоративними. Здорово, коли такі вироби оснащені чохлами на блискавці – ви зможете перевірити обіцяний виробником наповнювач, а в подальшому здійснювати прання зовнішньої тканини.

Вибираючи диван, враховуйте, де йому належить розміщуватися і як експлуатуватися. Можливо, буде незайвим розглянути опції у вигляді знімних підлокітників, додаткових відсіків, поличок, невеликих столиків або підсвітки.

В нашому салоні ви знайдете багатий вибір м'яких меблів під будь-які цілі, а наші фахівці допоможуть детально ознайомитися з їх характеристиками і зробити вірний вибір.