Люди проводять на домашній кухні дуже багато часу. У цьому куточку кожен член сім'ї мінімум три рази за день приймає їжу, спілкується, приймає гостей і вирішує безліч побутових проблем. В міських квартирах вона стає куточком, де збираються гості за затишним столом. Саме тому в цій частині квартири повинна знаходитися не тільки техніка і всі необхідні кухонні меблі, а й якісний стіл.

Стилі кухонь

Для чого це потрібно?

Вибір зараз по істині величезний. Якимисаме будуть меблі і техніка, залежить виключно від смаку і бажань господарки, а також від її фінансових можливостей. Можна купити не тільки зовні добре виконані, але і функціональні меблі, які будуть ідеальною складовою для тієї господині, яка любить готувати і проводить тут багато часу. Можна підібрати вироби з мінімальним набором функцій, що стане відмінним рішенням для тієї жінки, яка практично не готує і мінімум свого особистого часу проводить в цій кімнаті. В такому випадку буде достатньо лише дві-три шафки, стіл і невеликий кухонний диванчик. Практика показує, що ті жінки, які не готують самі, приймають гостей в який-небудь іншій кімнаті. А ось якщо сім'я велика, жінка любить готувати і приймати гостей саме на кухні, то тут вже ніяк не обійтися без функціональних і зручних меблів. Головне правило: все повинно бути під рукою і не заважати. Для великої родини дуже важливий якісний стіл для прийому їжі. Одні вважають за краще найпростішу техніку, інші люблять сучасні гаджети подорожче. Рекмоендовано зробити розділ на 2 зони: робочу і обідню. Дане рішення вкрай зручне, адже робоча зона дозволяє відточувати кулінарні навички, а обідня призначена для насолоди дозвіллям.

Який стиль підійде вам

Класичний

Кухні в класичному стилі були популярні завжди, і, мабуть, не вийдуть з моди ніколи, оскільки саме цей стиль до смаку абсолютно всім, адже він знайшов своє втілення в більшості моделей. Класичний стиль в кухонному інтер'єрі передбачає застосування натуральних матеріалів, фігурного різьблення. Саме це і вважається класикою. Подібні меблі, як правило, дуже важкі і масивні, оскільки зроблені з міцних порід деревини. Класичний стиль найбільше підходить для просторих кухонь. Якщо ви володієте такою, то, вибравши подібний стиль для її облаштування, ви ні за що не пошкодуєте і отримаєте улюблений куточок в будинку.

Модерн

Цей стиль ідеально підходить для ділових дам, які прагнуть економити власний час. Сьогодні даний стиль знаходить велику популярність, адже все більше і більше жінок присвячують себе роботі і бізнесу так само, як і чоловіки. При цьому вони приділяють приготуванню їжі мінімум часу, вони максимально економлять час і місце. Тут завжди можна швидко приготувати сніданок для всієї родини і зварити чашечку кави, адже в цьому місці зосереджено тільки все найнеобхідніше, немає ніяких надлишків, все лежить на своїх місцях, в тому числі і дрібні аксесуари. Крім усього вищесказаного, модернова кухня виконується тільки в теплих тонах, при цьому в кімнаті візуально збільшується простір і з'являється багато світла.

Хай-тек

Стиль хай-тек підходить людям, які віддають перевагу розкоші і багатству, і тим, хто просто не може обійтися без інноваційних технологій і матеріалів. Тут доречно застосування металу і скла, але не деревини. Саме на такій кухні можна знайти безліч сучасних пристосувань і аксесуарів, призначених для забезпечення зручності і швидкості приготування їжі. У такій кімнаті завжди дуже затишно. Тут не зустріти банальних традиційних строкатих прихваток. Значна роль в хай-тек стилі відводиться грі кольору. Тут доречно поєднання ніжного рожевого і яскравого бордового відтінків. Не варто повністю фарбувати в яскраво-червоні відтінки, адже вони гнітюче впливають на людину при тривалому проведення часу в такій кімнаті. Блакитний і зелений відтінки позитивно впливають на настрій людини, заспокоюючи її. Якщо ви є любителями яскравих колірних рішень, то вам доречно буде зупинити свій вибір на помаранчевому і жовтому кольорах, адже саме ці відтінки сприяють поліпшенню апетиту і настрою. А в чорному і синьому забарвленні апетит пропаде геть. Візуально збільшити простір допоможе білий колір в поєднанні зі скляними поверхнями. У будь-якому випадку не забувайте золоте правило: всі кольори повинні поєднуватися між собою (в тому числі кольори елементів, наприклад кухонного куточка).

Кантрі

Цей стиль є повною протилежністю попереднього. Кантрі більше підходить для любителів сільського стилю життя. Саме в такому інтер'єрі можна зустріти розписні дошки, дерев'яні ложки, скатертини і прихватки, як у наших бабусь. Меблі для такої кухні підбираються легкв і обов'язково з деревини. Тут буде цілком доречно розставити глиняні горщики для квітів, плетені кошики, розвісити часник і цибулю на стінах. Але в такий інтер'єр вже ніяк не вписати сучасну побутову техніку. Її доведеться маскувати або ховати в шафи.