Придбання меблів для дитячої кімнати - досить клопітке, але дуже приємне заняття. Тут потрібно враховувати і смаки дитини, і її вік, і розміри кімнати, і практичність і ергономічність предметів, а також їх міцність, матеріал і забарвлення, і, звичайно, ціну. Це відноситься до будь-яких меблів. І диван не є винятком. Найчастіше необхідність в такій покупці виникає тоді, коли дитина досягає віку трьох років. Саме в цей час її можна безбоязно укладати на спальне місце без бортиків.

Дитячі дивани-1

Якщо дитяча кімната велика, то доцільніше все-таки зупинити свій вибір на ліжку. Однак і в такому приміщенні можна поставити розкладний диван, надавши дитині більше простору для ігор. При цьому, займаючи мало простору в складеному вигляді, він стане зручним для сидіння, а завдяки механізму трансформації типу «книжка» в лічені секунди буде перетворюватися в повноцінне спальне місце.

Дитячі дивани-2

Диван для дитячої кімнати повинен відповідати наступним критеріям:

  1. Повинен бути безпечним для дитини. У нього не повинно бути ніяких гострих кутів і інших елементів, які виступають за його межі.
  2. Диван повинен бути якісним. В ідеалі і каркас, і ящики повинні бути виготовлені з натурального дерева: дуба, бука, берези, сосни. Однак не менш якісним буде модель з каркасом з металу або зі спеціальних меблевих плит. Такі матеріали коштують набагато менше, ніж натуральне дерево, тому вартість готового виробу буде нижче. Говорячи про якість, не варто забувати про оббивку. У магазинах можна зустріти оббивку як з натуральної (лляної, вовняної, шовкової, бавовняної) тканини, так із синтетичної. Крім того, останнім часом стала популярною оббивка з флока і мікрофібри. Незалежно від тканини, яка має не останній вплив на кінцеву ціну, вона повинна бути приємною для ока і на дотик, а також бути зносостійкою.
  3. Диван для дитячої кімнати повинен бути функціональним. Про економію місця вже було сказано трохи вище. Однак слід також пам'ятати, що цей предмет меблів може бути обладнаний спеціальними висувними ящиками для зберігання іграшок, постільної білизни, одягу і так далі.

Дитячі дивани-3

І останнє, купуючи недорогий диван для дитячої кімнати, слід переконатися, що він оснащений пружинним блоком або пенополіуретановим наповнювачем, що забезпечують ортопедичний ефект під час сну.