Спальня - це приміщення, де не повинно бути багато меблів. Крім місць для сну, - дивана або ліжка, в неї встановлюють модулі для постільної білизни, предметів гігієни, одягу.

Яким буде ліжко?

  1. Матеріал каркаса. Найпопулярніший і надійний - це каркас з дерева і металу. Вони є міцними і довговічними. Виріб з ротанга відрізняється своїм стилем і надійністю. У нього легка вага. Каркас з ДВП або з МДФ низької якості прослужить недовго. У місцях кріплення можуть утворитися тріщини.
  2. Спальне місце. Воно повинно підходити людині за зростом і вагою. Необхідно враховувати жорсткість матраца. Від цього залежить навантаження на хребет. Важливо визначити ширину. Для цього треба лягти і завести руки за голову. З ліжка лікті не повинні звисати.
  3. Міцність решітки. Металева решітка з ламелями з деревини вважається більш надійною і зручною. Поперечини повинні розташовуватися з кроком однієї ламелі.
  4. Механізм основи. Він може бути підйомним або стаціонарним. У підйомному варіанті звільняється ніша для зберігання спальної білизни. Стаціонарне менш функціональне. Воно не дозволить «дихати» матрацу. У ньому може накопичуватися пил.
  5. Оформлення узголів'я. Цей показник забезпечить комфортне положення людини при читанні. Спинка відокремить ліжко від стіни, збереже  тепло і додасть відчуття захищеності.

Інтер'єр спальні-1

Вибір тумбочок

Приліжкові тумбочки покликані поєднувати в собі стиль і функціональність. На них можна покласти дрібні речі: книгу, окуляри, прикраси, стакан води, медикаменти.

  • Висота тумбочки і ліжка повинні бути приблизно однаковими.
  • Ширина залежить від застосування. Вона може бути схожою на невеликий комод, де будуть розташовуватися приналежності, предмети гігієни.
  • Форму, матеріал виготовлення, фурнітуру вибирають в залежності від дизайну спальні.

Інтер'єр спальні-2

Особистий простір

Туалетний столик і дзеркало над ним - все це частина особистого простору.

  • Куточок повинен бути зручний для використання і вміщати всі необхідні предмети для догляду за обличчям, тілом, волоссям.
  • Підходити по стилю приміщення.
  • Дзеркало підбирають в залежності від потреб. У тристулковому можна розглянути зовнішній вигляд з усіх боків. Відкидне заощадить місце.

Вибір шафи

Найчастіше вибирають розсувну шафу-купе. Віна містка і компактна. Важливо мати в ній глибокі полиці і просторе відділення для верхнього одягу. Якщо фасад виконаний з дзеркального покриття, то це візуально збільшить кімнату і дозволить розглянути зовнішній вигляд в повний зріст людини.

Інтер'єр спальні-3

Вибір меблів для спальні повинен грунтуватися на стилі приміщення та раціональному використанні кожного модуля.