Особливе місце в квартирі або будинку відводиться вітальні. У цій кімнаті не тільки відпочивають члени сім'ї, а відбувається прийом гостей. Вітальня відрізняється від інших кімнат більшою площею. Вона уособлює смаки господарів, а тому від того, як виглядає вітальня, багато в чому залежить враження гостей про господарів, їх спосіб життя, смаки, презентабельності і так далі. Для того, щоб ця кімната мала бездоганний вигляд, в ній повинна бути правильно і зі смаком підібрана меблі для вітальні.

Вітальні

Вибір стінки для вітальні

Стінки – це традиційна меблі для вітальні. Зручна, відмінно гармонує з будь-яким інтер'єром, формує простір, вміщає величезна кількість різних предметів. До підбору меблевої стінки необхідно підійти дуже серйозно і відповідально.

Такі ключові критерії як габарити і місткість залежать від індивідуальних потреб. Висота меблевих предметів теж залежить від власних уподобань. Слід обов'язково враховувати, скільки людина проживає в квартирі – високі стінки більш місткі, а тому більше підходять для сімей з дітьми.

Стінка, висотою від підлоги до стелі, щоб не обтяжувати інтер'єр, повинна складатися не тільки із закритих шаф, в ній обов'язково повинні знаходитися відсіки зі склом. Якщо господарі цікавляться книгами - наявність полиць для них вкрай необхідно.

Вибір дивана

Диван є в кожному будинку, це найулюбленіший предмет інтер'єру. У невеликій вітальні диван є головним елементом, а тому він повинен гармонійно вписуватися в загальний стиль.

Диван в вітальню

Вибір м'яких меблівдля вітальні залежить від того, як вона буде використовуватися в подальшому:

  • для перегляду телевізора, бесід, прийому з гостями їжі оптимальний диван, безпосередньо виконує своє головне завдання, тобто створений для сидіння. Він не займає багато вільного простору, має стильний і елегантний зовнішній вигляд, призначений для двох-трьох чоловік;
  • коли диван буде служити альтернативою ліжка, тобто постійно використовуватися в якості місця для сну, особливу увагу заслуговує механізм складання та розкладання – він обов'язково повинен бути надійним і зручним. Безпосередньо спальне місце потрібно вибирати середньої жорсткості, без чітких перепадів між сусідніми секціями.

Диван в вітальню кімнату необхідний і для облаштування додаткового місця для гостей, які залишилися переночувати. Оптимальним варіантом буде двоспальний розкладний диван з ящиком для зберігання постільних речей.

Вибір крісел

Крісла допоможуть у створенні затишної атмосфери у вітальні. Залежно від дизайну кімнати, особистих переваг і функції, крісла бувають наступних конструкцій:

  • розкладні. У разі необхідності виконують функцію ліжка, що дуже зручно для розміщення гостей, які залишилися переночувати. Вони відрізняються невеликими розмірами і практичністю. За механізмом трансформації вони бувають «викатні» або «розкладачки». Такі крісла є ідеальним вибором для малогабаритних квартир.
  • класичні. Користуються величезним попитом і популярністю. Оснащені м'якими підлокітниками, спинкою середньої висоти, іноді доповнюються подушками. Такі крісла відрізняються неймовірним зручністю і комфортністю. Вони володіють великими розмірами, а тому підходять для просторих віталень кімнат.

Якщо дозволяє площа, у вітальню можна придбати журнальний столик. Розмістивши поруч з ним два зручних крісла, можна створити комфортне місце для читання літератури, чаювання і бесід з гостями.

Журнальний столик в вітальню

Завдяки наявному різноманітності меблевих предметів, сьогодні зовсім нескладно підібрати те, що повністю відповідає вашим перевагам і можливостям. Пам'ятайте, інтер'єр вітальні кімнати повинен створити затишну і по-справжньому домашню атмосферу, в якій будуть добре себе почувати як всі члени сім'ї, так і гості.