Механізм трансформації - це один з найважливіших критеріїв при виборі дивану. Для того щоб правильно зробити цей вибір, спочатку потрібно об'єктивно оцінити площу кімнати, в якій буде знаходитися диван, його призначення, наскільки часто його будуть розкладати. Також слід подумати про те, яке спальне місце для вас підходить і чи потрібен вам ящик для зберігання білизни безпосередньо в дивані. На сьогоднішній день існує безліч різних механізмів трансформації. Деякі з них підходять для щоденного використання, інші ж називають "гостьовими" і використовують рідко.

Пропонуємо вашій увазі опис основних видів трансформації диванів:

Єврокнижка - один з найбільш міцних і довговічних механізмів. Моделі з таким механізмом підходять для щоденного сну, так як спальне місце ідеально рівне і зручне.

Диван Єврокнижка

Легко розкладається і не займає багато місця. З його трансформацією зможе впоратися навіть дитина. Достатньо всього лише викотити сидіння вперед і опустити спинку в горизонтальне положення і ви отримаєте повноцінне ліжко.

Аккордеон - просто розкладається, утворюючи рівний простір для сну. Потрібно просто потягнути сидіння вперед і диван прийме розкладений вид. Залежно від моделі, може бути обладнаний ящиком для білизни.

Диван акордеон

У складеному вигляді він дуже компактний, проте слід пам'ятати, що в розкладеному вигляді буде займати значний простір в кімнаті.

Книжка - найбільш відомий механізм, який дуже просто розкладається: відкидаємо спинку назад до клацання і трохи висуваємо сидіння вперед, як показано на анімації. Дивани-книжки міцні та довговічні, однак спальне місце, в залежності від дизайну, не завжди буває ідеально рівним.

Диван книжка

Клік-кляк - сучасний механізм трансформації, завдяки якому диван може перебувати в трьох положеннях: сидячи, напівсидячи і лежачи. Розкладається практично як книжка, підлокітники фіксуються в потрібному положенні, спинка відкидається до другого клацання і ми отримуємо практично рівне спальне місце. Недолік клік-кляка полягає в тому, що його не можна ставити до стіни впритул, так як для трансформації необхідно додатковий простір.

Пантограф (крокуючий, тік-так) - невикочуваний аналог "єврокнижки". Для того, щоб розкласти диван-пантограф, потрібно підняти сидіння, потягнути його на себе, поставити на підлогу, а спинку перемістити в горизонтальне положення.

Пантограф

У цьому механізмі відсутні ролики, тому він не зашкодить килиму або підлоговому покриттю, а спальне місце таке ж надійне і зручне як у "єврокнижки".

Викатний механізм має безліч варіацій, але принцип його залишається незмінним. Передня частина викочується вперед і тягне за собою інші. Такий диван дуже легко розбирається і розрахований на часте використання. Його спальне місце рівне і зручне, однак значно нижче ніж зазвичай.

Викатний диван

Трансформер - сучасний метод розкладки, який має три стани: сидячий, напівсидячий і лежачий. Спальне місце в ньому також розташовано низько, проте завдяки гнучкості конструкцій, є можливість фіксувати положення узголів'я, що робить його дуже зручним.

Французька розкладачка - це механізм трансформації потрійного складання, де функцію спального місця виконує електрозварна решітка. У складеному вигляді вона ховається в спеціальній ніші під знімними подушками.

Диван французька розкладачка

Диван з французькою розкладачкою служить прикрасою вітальні і допоможе Вам зручно розмістити всіх ваших гостей, тому його і називають гостьовим, так як він не підходить для частого використання і щоденного сну.

Седафлекс - це механізм подвійного складання, більш вдосконалена французька розкладачка. З його появою відпала необхідність шукати додаткове місце в кімнаті для подушок, так як сидіння цільне і зручно розташовується під спальним місцем, коли диван розкладений.

Диван седафлекс

Для диванів з американської розкладачкою потрібен більш товстий матрац, бажано з пружинним блоком, це робить його зручним і придатним для щоденного сну.

Реклайнер - сучасний механізм трансформації. У м'яких меблів з таким механізмом відкидається спинка в положення напівлежачи і висувається додаткова підставка під ноги. Для того щоб насолодитися відпочинком в реклайнері слід пам'ятати, що він не повинен розташовуватися впритул до стіни, так як механізму для положення "релакс" потрібно додатковий простір.

Реклайнер

Реклайнери часто використовують для домашніх кінотеатрів, барів, ставлять у великих вітальнях кімнатах.

Якщо складно визначитися - звертайтеся до наших консультантів за допомогою!