Сьогодні практично у всіх квартирах можна знайти велику кількість дзеркал. Вони висять не тільки в передпокої і ванній, але і в вітальні, спальні. У деяких інтер'єрах дзеркальні поверхні мають переважне значення. Відображаючі поверхні візуально збільшують розміри приміщень, тому вони стали такими широко використовуваними.

Моделі з підсвічуванням можна прикрашати рамами і визерунками, цікаво виглядають і матові поверхні. Найчастіше їх використовують в інтер'єрі люди, які люблять експерименти і незвичайні рішення. До їх використання в інтер'єрі потрібно підходити з відповідальністю, слід продумати, в якій кімнаті їх вішати і в яких розмірах. Перш за все, це потрібно для того щоб мати можливість поправити зачіску і макіяж. Не тільки жінки, а й чоловіки виглядають в дзеркало вранці, збираючись на роботу. Для таких цілей краще всього встановлювати даний предмет у ванній кімнаті, де проходить більша частина ранку, і біля туалетного столика. Велике дзеркало в передпокої дозволить оглянути себе перед виходом і уникнути конфузів, пов'язаних із зовнішнім виглядом. Однак в якості предмета декору можуть бути повішені і в зовсім інших місцях: вітальні, спальні і навіть кухні.

Дзеркало в будинку

У передпокої

В цій частині будинку дзеркало має висіти завжди. Але слід подбати про те, щоб воно висіло біля дверей, не відображаючи їх. Хорошим рішенням є повісити його безпосередньо на вхідні двері, однак воно повинно бути такого розміру, щоб людина могла, виходячи з дому, побачити не тільки свою зачіску, а й взуття. Можна повністю засклити одну зі стін, що дозволить розширити вузький простір передпокою і зробити інтер'єр незвичайним. Також цікавим рішенням є комбінування виробів різних типів. Наприклад, куб, у якого дві половинки матові, а дві гладкі, обов'язково приверне увагу.

У вітальні

Кращим рішенням є прикраса одним великим або декількома середніми за розміром зразків в громіздких рамах, які б гармонували з меблями для вітальні. Слід простежити, щоб ці предмети декору вписувалися в загальний стиль квартири. Можна нанести матові орнаменти, а рами підібрати за кольором так, щоб вони збігалися з фіранками, кольором підлоги і меблів. При наявності у вітальні письмового столу доцільно повісити над ним дзеркало так, щоб працююча людина помічала, що хтось увійшов до кімнати. Їх можна не тільки вішати на стіни, але і використовувати в меблях. Для вітальні можна замовити журнальний столик з відображаючою стільницею. При бажанні можна додати в інтер'єр цієї кімнати таку же стелю, яка в свою чергу додасть приміщенню обсягу і індивідуальності.

В спальні

З давніх-давен дзеркала вважаються провідниками між світами. На цей рахунок і сьогодні існує велика кількість прикмет, за якими спляча людина не повинна ніде відображатися. Однак жінкам часто хочеться помилуватися своїм відображенням у спальні, не тікаючи у ванну або вітальню. Можна замовити модель, яка буде мати стулки, що закриваються. Так, якщо потрібно подивитися, досить лише відкрити стулки, а якщо не потрібно, - перетворюється в картину або панно.

На кухні

Кухня – це, перш за все місце, де готують їжу, а це значить, що дзеркало, що висить там, буде швидко бруднитися, що необхідно мати на увазі, складаючи план майбутнього інтер'єру. Не слід вішати його над плитою або біля кухонного столу. При розміщенні такого елементу інтер'єру слід вирішити, де буде розташовуватися обідній стіл. Згідно прикметам, люди, які беруть їжу, знову ж таки, не повинні відображатися. Однак якщо господар квартири не є забобонним, він може прикрасити столову красивою стінкою.

Краще рішення - повісити безліч маленьких дзеркал, прикрашених орнаментом і декоративними елементами на тій стіні, де розташовуються вхідні двері. Так вони будуть захищені від забруднення. Можна придумати композицію або мозаїку з маленьких шматочків, яка буде виглядати на кухні дуже доречно і додасть шику приміщенню.

Особливості використання в інтер'єрі

Всі дзеркала і декоративні елементи з ними, які використовуються в інтер'єрі, обов'язково повинні бути чистими і цілісними. За феншуем, не допускаються для зберігання в будинку тріснуті або потьмяніли предмети, так як вони мають негативну енергію і продовжують накопичувати її. Також вважається поганим знаком, якщо відображається лише частина тіла людини. Відображення не повинно бути спотвореним.

При правильному використанні дзеркала є неоціненними помічниками. Вони допомагають нам бачити самих себе, оцінювати зовнішність, додають простір в будинку, а також дозволяють зробити кімнату світліше за рахунок відбиття світла ламп і сонячних променів. Дають і відчуття безпеки, адже з їх допомогою завжди видно, що відбувається в будинку або за спиною. Але що стосується інтер'єру, при використанні в приміщенні великої кількості поверхонь, що відбивають, можна створити своєрідне відчуття крихкості і легкості. Від наявності їх в будинку інтер'єр тільки виграє, набуваючи нотку витонченості та унікальності.