Популярність безкаркасних меблів постійно зростає за рахунок їх невеликої ваги і багатого вибору форм і забарвлень. Далі познайомимося більш детально з їх відмінностями і видами.

Історія

Молоді дизайнери з Італії Гатті, Теодор і Паоліні півстоліття тому зробили відкриття нового різновиду меблів, які не були схожі на звичну м'яку. Відмінності були і в процесі виготовлення, і в зовнішньому вигляді, і по функціональності. Цей новомодний напрямок і отримав назву безкаркасний.

Вибір безкаркасних меблів-1

Для виготовлення перших таких моделей використовувався прозорий пластик, наповнений водою. Таке крісло мало масу недоліків, таких як важкість і ненадійність оббивки, що і дало поштовх до пошуку шляхів удосконалення конструкції. У 1968 році рішення було знайдено: спінений пластик замінив воду і тканинні чохли замість пластикових.

Що ж саме іменується бескаркасной меблями?

Це предмети, які мають зовнішній вигляд, схожий на мішок-чохол. Вони здатні приймати різноманітні форми, повністю підлаштовуються під тіло людини, яка на ній сидить. Це найменування є загальноприйнятим, але також їх називають: пуфиком, кріслом-подушкою або грушею. Крісло-мішок складається з 2-х мішків. Внутрішній - необхідний для наповнювача, а зовнішній - виступає в якості змінної оболонки, піддається пранню, чищенню або заміні на новий. Пінополістирол, а точніше його гранули служать сипучим наповнювачем такого крісла, здатним приймати форми, що відповідають положенню тіла людини.

Якщо необхідно наповнити диванчик, то можна скористатися не тільки гранулами, але і матрацом, матеріалом, для виготовлення якого служить поролон ортопедичний, встановленим прямо на підлогове покриття.

Опис особливостей і видів

До головних особливостей відноситься:

  • наявність м'якого наповнювача;
  • відсутні внутрішні металеві або дерев'яні опори.

З цих особливостей випливають корисні функції:

  • прийняття будь-якої потрібної форми;
  • установка майже в будь-якому місці приміщення.

Можуть бути представлені ​​в наступних видах:

  • пуф;
  • крісло-мішок;
  • диван;
  • лежанка;
  • матрац.

Вибір безкаркасних меблів-2

Які в свою чергу поділяються за формами чохла:

  • груша;
  • піраміда;
  • серце;
  • шайба;
  • яблуко і т.д.

Сучасний ринок має ще додаткові гарнітури, як цільні, так і ті що складаються з декількох частин, які легко можна поєднувати.

До переваг відноситься:

  1. Комфортне застосування: зріст і вага не має значення.
  2. Тиск, що створюється тілом, не впливає на гранули наповнювача, так як під вагою відбувається рівномірний розподіл кульок. Первісну форму можна досягти простим струсом.
  3. З придбанням таких меблів можна домогтися стильного, а головне оригінального інтер'єру. Чохол може набувати будь-яку форму, а також вибрати потрібний колір.
  4. Відсутність твердих поверхонь і кутів дає можливість без побоювання використовувати їх як для дітей.
  5. Вони дуже легкі, а значить, їх можна без праці переставити, посунути або перенести в іншу кімнату. Великої сили не знадобиться навіть для пересування дивана.
  6. Зручність і практичність в догляді - легко чистити і пилососити.
  7. Якщо чохол серйозно пошкоджений, то його можна поміняти на новий з мінімальними витратами.
  8. У залежності від настрою можна замінити чохол.
  9. Ідеально повторює контур тіла і забезпечує хорошу опору для хребта.
  10. Поломка неможлива: навіть при розриві чохла, знадобиться тільки збір кульок і ремонт за допомогою голки з ниткою.
  11. Матеріал наповнювача екологічно чистий і безпечний. Частини мають підібраний спеціальний розмір і пружність. Води і високої температури не боїться, скрипіти і гнити не почне навіть після багатьох років служби.
  12. Вважається ортопедичною і корисною для відпочинку.
  13. Пінополістирол володіє високою теплоізоляцією, а значить, не боїться низької температури і може використовуватися навіть на зимовій риболовлі.

Тепер перерахуємо негативні моменти:

  1. Кульки з часом можуть зім'ятися, значить, буде втрачена форма. Виправити ситуацію можна просто докупивши гранул і помістивши їх в мішок.
  2. Верхній тканинний чохол потребує частого прання.
  3. Шкіряну оббивку зробити не можна, так як з часом вона розтягнеться, що призведе до втрати необхідних властивостей.
  4. Має місце наступний ризик: пустуючи, дитина може випадково розстебнути чохол, кульки розсиплються і, найстрашніше, він може їх проковтнути.
  5. Відсутність білизняного ящика.

При виборі крісла з цієї серії враховуйте такі моменти:

  • подвійний шов збільшить міцність;
  • люверси необхідні для того, щоб виходило зайве повітря і зменшилося навантаження на шви.