Вогнище супроводжує людину з давніх часів. Наші предки в печерах грілися з допомогу відкритого вогню. Для цих цілей здавна використовувалися печі, мода на камін до нас прийшла відносно недавно, але набирає все більшої популярності. І якщо в заміському будинку у вас не виникне жодних проблем при установці, то для квартири традиційне рішення не підійде. Але вихід є - використовувати електрокамін. Він дуже компактний і не займе багато місця, використовувати його дуже просто, а тепла він дає набагато більше свого традиційного побратима.

Переваги

У такого рішення є безліч хороших сторін. Установка його дуже проста і не потребує прокладку і демонтаж інженерних конструкцій, вам не потрібно узгоджувати роботи з різними інстанціями. Все що необхідно, це встановити його в вподобане місце і включити в електромережу. При використанні цього пристрою ви забудете про заготівлю дров, що для міського жителя істотний плюс. Підвищена пожежна безпека дозволить вам не переживати за дітей.

Вибір електрокаміна-1

Сучасні пристрої виготовляються з різних матеріалів: каменю, скла, дерева, металу. В даний момент користуються великою популярністю моделі виконані під старовину. Величезна кількість дизайнів і матеріалів дозволяють вписати їх в будь-який інтер'єр. Пристрій володіє явною перевагою - зручні налаштування температури за допомогою регулятора. Вам не буде потрібно підкладати дрова у вогнище, досить натиснути кнопку. Незважаючи на простоту, сучасні моделі зовні виглядають як дров'яні аналоги і цілком здатні створити атмосферу затишку і тепла.

Види електрокамінів

Моделей існує безліч, на будь-який смак. Новинка останніх років - апарат виконаний у формі картини, яку з легкістю можна повісити на стіну, підлаштував під загальний стиль меблів для вітальні кімнати. При такому варіанті не доведеться витрачатися на придбання підставок і поличок. А якщо на стіні є вільна ніша, то він з легкістю туди поміститься, заповнивши собою порожнечу.

Вибір електрокаміна-2

Для підлогового розташування найкраще підійдуть приставні моделі. Вони дорожчі, так як поставляються в комплекті з декоративними елементами. Можна підібрати варіант з масивним мармуровим обрамленням або барною стійкою. Якщо ви не плануєте установку в одне місце, а будете його пересувати, то вибирайте відповідне обрамлення, з яким не буде проблем при перестановці.

Класичне виконання до сих пір не виходить з моди. Прямокутна форма легко підійде для більшості інтер'єрів, приносячи атмосферу затишку. Класичний електрокамін випускають і в кутовому вигляді. На ринку присутня велика кількість варіантів зовнішнього виконання. Стандартно, в оформленні даний моделей використовують натуральні камені (мармур і граніт).

Особливою популярністю користуються моделі, що встановлюються посередині приміщення. Зустрічаються і з галькою замість дров, або полум'ям, що змінює свій колір щохвилини. Фантазія дизайнерів не знає меж, але за такі екзотичні варіанти доведеться більше заплатити.

Вибір електрокаміна-3

Основні плюси:

  • Монтаж не потребує багато зусиль.
  • Якщо у вас виникне необхідність в зміні місця - це нескладно здійснити.
  • Сучасні моделі відрізняються низьким споживанням електрики і не створюють велике навантаження для мережі.
  • Не виділяє продуктів горіння при роботі.
  • Поверхня може залишатися холодною.
  • Широкий вибір моделей під будь-які потреби.

Чим вище функцій передбачено в електрокаміні тим більше ціна і енергоспоживання. Кількість доповнень дуже широке і знайти потрібний варіант не складе труднощів. Подобається просто дивитися на вогонь, але щоб не було спеки, — є така опція. Не хочеться вставати щоб виставити потрібні параметри, — скористайтеся дистанційним пультом. З кожним роком більшість функцій входять в стандартну поставку.