Стільці для кухні – це меблі, обійтися без яких вкрай складно. Завдяки їм сім'я збирається за обідом або вечерею, а компанія друзів або родичів вмощується за душевною бесідою.

На що варто звернути увагу при виборі

Матеріал

Від матеріалу, з якого будуть виготовлені кухонні стільці, залежить їх довговічність і стиль вашої кухні в цілому. Найміцнішими вважаються дерево і метал. Менш якісними, але більш доступними є стільці з МДФ, ДСП і пластику.

Вибираючи матеріал, враховуйте загальний дизайн. Адже стільці «металік» не дуже то впишуться в елегантну класичну обідню зону, так само як і масивні дерев'яні стільці будуть зайвими в минималистичній сучасній кухні.

Металеві стільці

Форма і розмір

Визначившись з матеріалом, потрібно подумати про конструкцію. Розмір залежить від площі приміщення і габаритів обіднього столу. Радимо Вам вибирати такі стільці, які будуть легко засуватися під нього.

Що стосується форми, то вони можуть бути зі спинкою або без неї (табурет), з підлокітниками або без них, з м'яким або твердим сидінням. Якщо у вас є маленькі діти, то для їх безпеки можна купити кухонні стільці з дерева із закругленими кутами. У будь-якому випадку, замовляйте такі, на яких особисто Вам буде комфортно сидіти.

Форма стільця

Оббивка

Придбати кухонні стільці можна як з чистої деревини, так і в певній оббивці. Матеріалом такої оббивки може бути різна тканина, шкіра або шкірзам. Зверніть увагу на те, що більш практичними є шкіра і шкірзам, оскільки очистити їх набагато легше. Купуючи стільці в тканини, будьте готові до того, що забруднюватися вони будуть швидше, а очищатися – важче. З іншого боку, якщо обідня зона кухні знаходиться далеко від робочої (а значить – у стільців менше шансів бути чимось обляпаними), а тканинні вироби виглядають елегантніше шкіряних, така покупка має сенс.

Оббивка стільця

Стиль

Часто багато хто купує стільці в комплекті зі столом, отримуючи таким чином єдність стилю обідньої зони. Але підібрати окремо, до вже наявного столу, не так вже й складно. Знаючи колір і фактуру столу, загальний дизайн кухні, Вам неважко буде запримітити підходящі вироби.

Кухонні стільці можуть бути:

  • класичними дерев'яними, з різьбленими спинками і витонченими підлокітниками;
  • в стилі модерн, комфортні, з простим дизайном, без особливих надмірностей;
  • в стилі кантрі, з сільськими мотивами;
  • строгих або незвичайних форм - стільці хай-тек.

Стиль стільців

Враховуйте наведені вище нюанси і сміливо замовляйте. Вдалих Вам придбань!