У більшості країн світу неможливо уявити прийом їжі без кухонного столу. Від даного предмету меблів потрібна висока функціональність і стильний бездоганний дизайн.

На що потрібно звернути увагу

Розміри

Розміри залежать від кількості посадочних місць і розмірів кухні. Чим більше людей живе у Вашому домі, тим габаритніший він повинен бути. З іншого боку, в малогабаритну кухню великий стіл не поставиш. У такому випадку варто звернути увагу на розкладні моделі або трансформери.

Якщо Ви купуєте не в комплекті з стільцями, а як окремий меблевий елемент, то потрібно попередньо розуміти, чи вільно будуть засуватися під новий стіл наявні стільці. Якщо стоїть кухонний куточок, то він не повинен виходити за його межі.

Розміри кухонного столу

Матеріал

Від вибору матеріалу опор і стільниці залежить функціональність і довговічність. Звичайно, найкращим матеріалом для всіх частин є натуральне дерево. Оскільки обідній стіл може використовуватися і як обробний, то він повинен бути виготовлений з твердих порід. Також непоганим варіантом стільниці є скляна з удароміцними властивостями. Оптимальні за ціною і якістю - стільниці з МДФ. Менш якісні, але доступні - з ДСП.

Кухонний стіл

Форма

На сьогоднішній день існує маса різноманітних виробів на будь-який смак: круглі, квадратні, овальні, трикутні. За квадратним або прямокутним можуть сісти більше людей, також до них при необхідності легко приставити ще один стіл. За овальним або круглим створюється приємна дружня атмосфера. Крім того, якщо у Вашому будинку живуть маленькі діти, то круглий (овальний) варіант або прямокутний із закругленими куточками підійде Вам з точки зору безпеки дитини .

Форма кухонного столу

Ніжки

Вибираючи, потрібно дивитися на ніжки. Від місця їх розташування залежить комфорт: найбільш зручним стануть класичний варіант з чотирма ніжками або оригінальна модель з однією ніжкою по центру.

Ніжки кухонного столу

Стиль

Враховуйте дизайн приміщення. У класичну кухню відмінно впишеться розкішний дерев'яний стіл, а в мінімалістичній кухні хай-тек буде мати гарний вигляд скляний.

Дерев'яні кухонні столи

Кухонний стіл на сучасній кухні