Звичайно, дуже добре, коли є можливість придбати багато речей. Але не зберігати ж їх на стільцях? Варто задуматися про покупку спеціальної шафи. Але тут не все так просто. Відмовтеся від занадто громіздких конструкцій, які ви просто не зможете встановити. Популярні наразі шафи-купе з розсувними дверима на роликах, але якщо під Ваш інтер'єр більше підходить класичний стиль або рішення з натурального дерева - можна придивитися до варіанту класичного розпашної шафи.

Подивіться на своє житло. Яке саме місце ви можете виділити під установку шафи? Ви повинні вирішити, в якій кількості будуть зберігатися в ній предмети. Для вашої зручності бажана наявність двох секцій. Так, в першій будуть зберігатися речі, в яких ви ходите зараз. А в другій - речі з іншого сезону.

Вибір розпашної шафи-1

Оснащення шаф

Але це не все! Знадобляться і полиці, так як не всі речі будуть висіти. Оптимально встановлювати полиці на відстані 0,3 м. Звичайно, проектуючи конструкцію, можна заощадити – не монтувати всі стінки. А використовувати замість них готові, які є в приміщенні. За бажанням можна зробити шафу настільки великою, щоб в ній помістилося підйомне ліжко.

Також напевно у вас є довгий і короткий одяг. Тому, щоб зберігати його, потрібно замовити пару відповідних відділень. При переважанні недовгих виробів, просто нехай одне йде поверх іншого. А якщо також в шафі ви збираєтеся зберігати білизну, потрібні дверцята, що закриваються. Нікому не потрібно бачити наповнення.

Для зручності використання можна встановити підсвічування. Але воно повинна бути естетичним.
Шафа призначена для бібліотеки? Не варто продумувати численні відділення. Нехай воно буде одне, і скляні дверцята тут підійдуть найкраще. Крім того можна розглянути варіант з відкритими полицями. Це відмінний спосіб для розміщення ваз, книг, музичних інструментів (ще одна перевага перед шафами купе).

За бажанням можна трохи затемнити прозорі скла кольоровими елементами. Відзначимо, економія на дзеркалах - не найкращий варіант. Особливо це актуально для невеликих приміщень, які тепер візуально розширяться. А тонування викличе дисгармонію в темній кімнаті.

Вибір розпашної шафи-2

Запам'ятайте, шафа в сучасному стилі не підійде під якісь химерні дерев'яні меблі. Також відмовтеся від важких оксамитових штор, бронзових масивних світильників, кришталевих люстр.

Матеріали і комплектуючі для шаф

Хочете не просто витратити гроші, а зробити це з розумом, щоб не купувати нову шафу вже через рік? Нехай її фурнітура буде виконана з якісного металу. Тут лідирує алюміній. Крім того, від товщини стінок залежать безпека і сила конструкції. Відповідно, вона повинна бути суттєвою. Залежно від покриття полу, підберіть матеріал з якого будуть виконані ніжки. Надійне покриття - пластикове з тефлоновим додаванням. А якщо ви виявите пластикові, прозорі ніжки, кілька разів подумайте, перед тим як витрачати гроші на таке придбання.

Наявність якісної фурнітури добре тим, що розпашні двері переміщаються дуже плавно. До речі, однією покупкою меблів все не обмежується, - потрібно догляд за нею, час від часу по поверхні стінок і пазів доведеться проходити пилососом і ганчіркою. Звичайно, обов'язково на кінцях полиць повинна бути сучасна пластикова кромка. Вона не повинна розшаровуватися, інакше весь загальний вид конструкції буде зіпсований.