В будь-якій сучасній квартирі можна побачити не тільки м'які, але і корпусні меблі. З м'якими меблями зрозуміло - це дивани, крісла, пуфики і так далі. А що таке корпусні меблі, і які їх складові актуальні протягом багатьох років?

Популярність меблевих стінок

Корпусний меблями називають такі предмети обстановки, які володіють жорсткою конструкцією - вони вивірені по вертикалі і горизонталі, площини у них завжди рівні. Виготовляється виключно з твердих матеріалів - деревини, шпону, пластику, рідше металу або скла.

Вибір стінки в вітальню

До класики корпусних меблів можна віднести шафи і меблеві стінки. І тут варто пильніше розглянути особливості саме їх, оскільки включають в себе ті ж шафи, а також тумби і стелажі.

Меблеві стінки з'явилися не так вже давно - в середині минулого століття. Однак популярність вони набрали надзвичайно швидко, і, не дивлячись на те, що в деяких інтер'єрних стилях не вітаються, успіх їх по-справжньому грандіозний і сьогодні.

Вибір стінки

Не думайте, що сучасна меблева стінка - це виключно складна багатосекційна конструкція, яка була так популярна в кінці ХХ століття. Такі могли займати половину кімнати і добре виглядали тільки у великих приміщеннях. Сьогодні ж їх можна розділити на три основні категорії:

  • модульні системи;
  • вітальні;
  • стінки компактні.

Типи меблевих стінок

Компактні мають іншу назву - міні-стінки. Вони зазвичай займають зовсім мало місця і можуть включати в себе лише стелаж, тумбу і підставку для телевізора. Виглядають дуже сучасно і завжди вписуються в інтер'єри в стилі модерн або хай-тек.

Вітальні більш габаритні. Це ті самі класичні вироби, про придбання яких мріяли наші батьки. Найчастіше, вони представляють собою сукупність декількох шаф, антресолей, сервантів і тумби з нішею для телевізора.

Дерев'яні стіни і вітальні

Найбільш цікавим варіантом є модульні варіанти. Їх перевага полягає в тому, що вони можуть бути укомплектовані, в залежності від того, що потрібно покупцеві. Тут можна побачити від однієї до кількох комплектуючих. Це і білизняна, і книжкова шафа, і пенал, і стелажі, полиці, тумби та інше. На відміну від вітальні, їх можна легко розмістити по всій кімнаті, не встановлюючи всі предмети в один ряд. Якщо з'являється бажання, модуль тут же можна встановити в іншому порядку. Зустрічаються також модулі кутові і П-подібні.