Якщо ви давно мріяли про власний “куточок краси”, то сьогодні облаштувати його вдома і втілити мрії в реальність нескладно, головне, щоб житлові умови дозволяли, а варіантів як це зробити є безліч. Для цього потрібно всього лише визначитися з кількома критеріями:

Розміщення і габарити

Зовсім не обов'язково розміщувати туалетний столик в спальні, краще виходьте із критеріїв особистої зручності і не забувайте про необхідність гарного освітлення, в тому числі і денного. При необхідності цей предмет інтер'єру добре впишеться і в коридорі, і навіть на балконі. Це стало можливо завдяки тому, що габарити сучасних туалетних столиків вельми різноманітні і навіть при наявності великого дзеркала і містких висувних шухлядок можуть мати цілком компактні розміри. А якщо вільного місця зовсім немає - можна купити зручну кутову версію. Не женіться за величезними розмірами, краще перед покупкою чесно відповісти собі на питання про те, чи впишеться конкретна модель в вибране місце і чи зручно буде до неї підходити, в іншому випадку ви ризикуєте замість задоволення придбати собі зайву незручність.

туалетний столик

Матеріали та дизайн

Звичайно, один з основних критеріїв вибору туалетного столика - це його зовнішній вигляд. Щоб цей предмет не вибивався із загального інтер'єру, можна купити його в комплекті з меблями для спальні, але самостійні моделі виглядають більш стильно і мають свою індивідуальність. Сильний вплив на зовнішній вигляд меблів надає матеріал з якого вони виготовлені, а так само елементи декору і якість фурнітури. Зрозуміло, що туалетний столик з дерева не тільки вартує, але і виглядає дорожче і шляхетніше, ніж з ДСП. Не забувайте, що матеріали і дизайн меблів впливають не тільки на її зовнішній вигляд, але і на надійність.

Туалетний столик з дзеркалом

Ви завжди можете вибрати модель будь-якого відтінку, керуючись власними уподобаннями і кольоровою гамою меблів для спальні, яку облаштовуєте. Але варто також звернути увагу на специфіку використання туалетного столика, адже саме в ньому і на ньому буде зберігатися декоративна косметика, яка може бруднити поверхню і навіть вбиратися в неї, якщо мова йде, наприклад, про водостійку туш або тональний крем на масляній основі. Тому практичніше зупинити свій вибір на виробах, що виконані в темних тонах або мають скляну поверхню.

Туалетний столик білий

Освітлення, дзеркало

Але сама тільки форма і колір туалетного столика не мають такого серйозного значення, як його освітлення і дзеркало. Адже правильне освітлення - запорука вашого красивого зовнішнього вигляду, і зручності ранкового і вечірнього туалету. До того ж професійні візажисти радять враховувати той факт, що кольори при освітленні в приміщенні і на вулиці при світлі сонця можуть сильно відрізнятися. Є моделі, де ця опція вже встановлена виробником, але в разі, але якщо ви самі організовуєте локальне освітлення своєї “майстерні краси”, то віддайте перевагу люмінесцентним лампам денного світла, так як саме вони максимально наближені до природного освітлення. При цьому практичніше за все використовувати бічні або настінні (над столом) світильники, таким чином звільнивши місце на поверхні столу, і розташувати їх на відстані не більше метра від нього. Якщо ж у Вас немає можливості облаштувати світло таким чином, спробуйте використовувати настільні “лампи-лупи” на струбцинах. І ще буде не зайвим, розмістити біля цього “будуара” кілька розеток, наприклад, для фена.

Туалетний столик c лампами

Що ж стосується дзеркала, то воно також часто вже входить в комплект туалетного столика, але зустрічаються приклади і без нього. Погодьтеся, це один з найважливіших елементів “домашнього салону краси”, де ви приводите себе в порядок і хочете розглянути з усіх боків. Столи виду “трельяж” задовольнять такі потреби сповна, адже вони мають потрійне дзеркало з бічними частинами, яким властиві хороші “поворотні” якості. До речі, це особливо зручно при створенні зачісок. А ось для любителів одягатися і бачити себе на повний зріст є два варіанти: придбати комплект або окремо, закріпивши на стіні; або вибрати так зване “трюмо” яке має велике дзеркало майже в людський зріст. І, до речі, часто ці моделі мають відкидні поверхні. Зауважте, що такі якості перетворюють цей предмет інтер'єру в багатофункціональний, адже ви зможете сидіти тут з ноутбуком або робити записи, перетворивши свій “куточок краси” в міні-офіс.

Туалетний столик оливковий

Місце для сидіння

Найчастіше для зручного використання туалетного столика використовують пуф, але якщо ви любите проводити за дзеркалом не кілька хвилин, а “розтягувати задоволення” - варто подбати про власну спину і придбати компактне міні-крісло, але не забудьте співвіднести його габарити з розмірами моделі столика. До речі, існують варіанти з уже передбаченим місцем для сидіння.

Туалетний столик з пуфом

Враховуйте наведені вище поради і насолоджуйтеся створенням краси.