Невірний колір дивана здатний зіпсувати самий витончений інтер'єр. І якщо з формою визначитися простіше, то вибрати колірну гамму – справжнє випробування. Як правильно поєднувати головний акцент в приміщенні, і яким тонам варто віддати перевагу при виборі, ви дізнаєтеся з нашої статті.

Властивості кольорів

Для обробки м'яких меблів популярні такі рішення:

  • Червоний. Привносить в кімнату романтичну ноту. Такий диван живописно виділяється на білому, сірому, пісочному і салатовому фоні.
  • Зелений. Розслабляє, в надлишку може викликати сонливість. Поєднується з жовтим, шоколадним, рожевим і небесно-блакитним кольором.
  • Синій. Заспокійливо діє на нервову систему. Розбавляється теплими тонами жовтого, червоного і оранжевого.
  • Сірий. Практичний колір для оббивки. Народжує стильні рішення в парі з помаранчевим, яскраво-червоним і фіалковим відтінком.
  • Коричневий. Наповнює приміщення теплом, «збагачує» інтер'єр. Якщо не впевнені у виборі кольору, сміливо вибирайте його. Складає розкішні комбінації з пісочним, рожевим, бірюзовим, блакитним і бузковим.
  • Чорний. При необережному поєднанні можна домогтися гнітючої атмосфери. Ефектно виглядає в просторій кімнаті зі світлими стінами. Допускається поєднання з ліловим, бірюзовим і жовтим відтінком.

Існують і інші фактори, на які варто звернути увагу при виборі оббивки для м'яких меблів.

Колір дивана в стилях інтер'єру

У кожного стилю є свій характер, тому важливо, який інтер'єр дивану належить доповнити. Сині і червоні меблі чудові для приміщень в напрямку конструктивізму, хай-тек і техно, а чорні, сірі і молочні – вигідно впишуться в мінімалізм і готику. Модерн любить світлі тони: білий, золотий, сірий і бежевий.

Для класики, ренесансу, бароко і рококо властиві шоколадний, золотий, білий і небесно-блакитний колір. Правильним рішенням в стилі кантрі стане диван бежевого, коричневого, смарагдового і білого тону, тоді як арт-деко чудовий в чорному і жовтому кольорі.

Готові вдалі рішення

Для малих кімнат переважні нейтральні відтінки, оскільки агресивні або темні візуально зменшують простір, як і масивні визерунки на оббивці. У великих же приміщеннях можна використати більш сміливі відтінки. Виділяють кілька колірних планів, які завжди виглядають привабливо.

Монохромний

Коричневий диван

Диван і стіни виконуються в різних відтінках одного кольору.

Нейтральний

Чорний диван

Для меблів і стін використовуються різні нейтральні тони. Можна комбінувати між собою білий, бежевий, коричневий, чорний і сірий колір.

Нейтральний на яскравому фоні

Сірий диван

Якщо стіни рясніють фарбами, спокійний диван відмінно їх врівноважить. Такі меблі можна впроваджувати в будь-яке оздоблення.

Кольоровий на стриманому тлі

Червоний диван

Насичений відтінок стане «смачним» акцентом серед «безбарвних» стін.

Комбінований

Фіолетовий диван

І диван, і стіни блищать соковитими кольорами.

Спальню розумніше облаштовувати в м'яких тонах, тоді як вітальню залиште для експериментів. Однак не перестарайтеся, деякі кольори з часом приїдаються. Крім того, не варто повністю керуватися модними тенденціями – завтра вони зміняться, а меблі повинні як і раніше вас радувати. Прислухайтеся до свого «внутрішнього дизайнера» і ви неодмінно знайдете свій ідеальний колір.

В свою чергу, Союзмеблі може запропонувати вам вибрати в нашому каталозі диванів як вже готові колірні рішення, так і можливість поміняти колір і фактуру тканини на ваш розсуд.