Каміни володіють дивовижною здатністю – збирати і зігрівати біля себе всю сім'ю. І зовсім не важливо де він знаходиться – в заміському будинку або в квартирі, вітальня з його появою відразу перетворюється, обстановка стає теплою і затишною. У разі вибору вже після покупки меблів для вітальні, варто все ретельно продумати і представити яким буде інтер'єр з ним. Важливо, щоб камін доповнював інтер'єр, а не псував зовнішній вигляд кімнати. Як облицювання можуть виступати – мармур, гіпсокартон, камінь.

Камін в інтер'єрі вітальні

Біокамин

В них використовується тільки екологічно чисте паливо, тому для них не потрібно встановлювати витяжку. Це єдиний вид, який можна виготовляти зі скла.

Електричний

Поширений в вітальнях великого розміру, при цьому підлога повинна бути додатково укріплена. Полум'я електрокаміна виглядає дуже реалістично, завдяки безлічі світлодіодів і галогенових ламп. Великим плюсом є і те, що він ефективно обігріває приміщення навіть у найлютіші морози.

Традиційний

Можна зробити газовим і опалювальним на дровах.

Газові

Працює на газі, і може управлятися як від електронної панелі, так і вручну. Впишеться в будь-який інтер'єр, не порушуючи його естетики і створюючи в будинку тепло і затишок.

На дровах

Вимагає певних умов – будувати його потрібно з вогнетривкої цегли, та частина підлоги, на якій розташовується камін, теж повинна бути з вогнетривкого матеріалу, поруч має бути місце для дров. Виконуються, в основному, у відкритому вигляді. Найкраще будувати в заміських будинках.

Фальш-камін

Його можна створити в маленькій вітальні, виготовлення його не вимагає багато місця і великих фінансових витрат. Будується, в основному, з гіпсокартону і облицювальної цегли, прикрасити його зовні і зсередини і все - романтична обстановка готова, але не варто забувати, що він не дає тепло і його не можна використовувати в якості опалювальної системи. А виготовлятися цей елемент декору може і в відкритому і в закритому вигляді, зазвичай з оргскла, з додаванням металевих елементів.

Розташування

Від правильного розташування залежить і весь інтер'єр вітальні, тому важливо, щоб він був встановлений саме там, де повинен.

  • Вбудований. За конструкцією нагадує звичайний класичний, але з сучасними нотками. Установка такого в квартирі вимагає деяких складнощів, так як потрібен портал, топка і димар, тому в квартирах рекомендується встановлювати вбудований електричний камін. Монтується прямо в стіну, при включенні запалюється вогонь. У деяких моделях вбудований звуковий механізм, за допомогою якого можна навіть почути потріскування полін.
  • Острівний. Можна встановлювати тільки у великій вітальні, в якій є достатньо місця посеред кімнати. Розмір залежить тільки від самого господаря, так само і пристрій каміна може бути електричним або на дровах.
  • Пристінний. Можуть встановлюватися біля стіни, яка спеціально готується для цієї мети або вибирається підходяща за параметрами.

Камін в інтер'єрі вітальні-2

Яким би не був обраний камін – газовий, на дровах, електричний, відкритого або закритого типу, важливо попередньо проконсультуватися з фахівцем в питаннях установки і техніки безпеки.