Дивани як такі спочатку були винайдені для створення завершеної картини інтер'єру, прийому гостей і відпочинку. Надалі цей предмет меблів став виконувати іншу функцію, що стала дуже популярною у нас в країні.

Завдяки різним системам трансформації сьогодні звичайний диван можна розібрати в зону з великим спальним місцем. На території сучасних квартир, де проживає кілька людей, наявність великої комфортабельної зони для сну є дуже актуальним моментом.

Диван з великим спальним місцем

Тому, якщо ви переслідуєте мету придбати якісне просторе розкладне ложе, зверніть увагу на деякі поради.

Придбання просторого місця для відпочинку — це мрія багатьох покупців: саме достатня наявність вільного простору допомагає відчувати себе дуже комфортно уві сні і спати вдвох, не заважаючи один одному. На цю територію навіть можна на якийсь час поселити і дитину, яка боїться спати одна, в загальному — справжній сімейний варіант.

Однак здійснюючи свій вибір на користь певного варіанту, варто враховувати, що кожна з моделей буде займати досить вагому ділянку площі: мало того, що такий диван в розібраному вигляді повинен поміщатися на бажаній території, він буде досить крупногабаритний і в зібраному стані. Перед покупкою визначтеся, чи не буде він займати занадто багато місця і заважати вашому повсякденному життю.

Додаткові труднощі можуть вам створити знімні подушки і громіздкі стаціонарні спинки. Звичайно, якщо площа дозволяє, можна на ці деталі не звертати уваги, а якщо ні — варто задуматися.

Система трансформації у дивана може бути будь-яка, наприклад: «висувна модель», «акордеон», «розкладачка» (Американська або французька), і, звичайно ж, кутовий варіант дивана. Остання модель, до речі, є найпопулярнішою, оскільки при своїх об `ємах, перебуваючи в кутку кімнати, виглядає дуже акуратно, не відбиваючись особливо на корисній площі.

Диван розкладний зі спальним місцем

При здійсненні вибору подбайте про те, щоб загальна площа всього спального місця володіла відмінною амортизацією, були відсутні будь-які ями, провали, і інші недоліки. В ідеалі, спальне місце повинне мати ортопедичні особливості, тоді ви не тільки отримаєте якісний сон, а й подбаєте про здоров'я хребта всіх членів вашої родини.