Спальня, поєднана з вітальнею – практичне рішення для невеликих квартир. Вдень і ввечері диван служить зоною відпочинку і прийому гостей, а вночі перетворюється в повноцінне спальне місце. Як правильно вибрати диван для щоденного сну, давайте розбиратися.

Форма і розміри

В першу чергу визначте розмір спальної поверхні. Для однієї людини достатньо ширини 120 см, для двох – не менш 140 см, а довжина вираховується за формулою «зріст +20 см». 

Диван для сну-1

Випускаються прямі і кутові моделі. Зіставте обидва варіанти з плануванням та інтер'єром вашого приміщення. Зупиніться на конструкції, яка раціональніше використовує простір кімнати, після чого обчисліть допустиму площу. Знаючи форму і орієнтовні розміри, ви скоротите діапазон пошуку і швидше знайдете «свою» модель.

Механізм трансформації

Перед покупкою переконайтеся, що вам неважко розкладати диван. Якщо сумніваєтеся – краще виберіть інший, ніж щодня себе виснажувати. Перевірте наявність білизняного ящика – без нього підготовка до сну менш практична.

Вироби, спальне місце яких розташовується паралельно спинці, зазвичай оснащені розкладним механізмом «клік-кляк», «дельфін», «книжка» або «єврокнижка». Завдяки простоті пристрою вони надійні в експлуатації. Недолік – повздовжні стики між спинкою і сидінням на спальній поверхні. Такі моделі демократичні за ціною і користуються попитом для щоденного сну.

Вироби з перпендикулярною спинці спальною зоною обладнані механізмом викочування або акордеоном. У розкладеному стані вони утворюють рівну поверхню, тому – найкомфортніші і дорогші.

Диван для сну-2

Наповнювач

Частіше використовуються три типи наповнення:

  • Поролон. Гіпоалергенний матеріал, надає мебля м'якості, але з часом схильний деформуватися. Наскільки швидко це відбудеться, залежить від якості поролону. Щоб його перевірити, присядьте, після чого проведіть по ньому рукою – якщо оббивка збереться, значить, наповнювач швидко просяде.
  • Пружинний блок. Довговічний, помірно жорсткий, щоб підтримувати здоров'я хребта, в експлуатації виробляє незначний шум. Це оптимальний варіант для регулярного використання. В середньому висота пружин становить 8 – 12 см, і чим вище вони, тим м'якше матрац.
  • Комбінований. З'єднання пружинного блоку і поролону. Такі вироби служать роками, являють собою вигідне співвідношення ціни і якості, і комфортні для щоденного сну.

На якість нічного відпочинку безпосередньо впливає те, з чого складається матрац.

Інші особливості

Зверніть увагу на виробника. В імпортних виробах розкладка не передбачається, за рідкісним винятком. Для сну іноземці вважають за краще повноцінні ліжка. Вітчизняні орієнтовані на універсальне використання, тому спальне місце продумано до дрібниць.

Простежте, щоб оббивка складалася з міцних зносостійких матеріалів, колір гармонійно поєднувався з інтер'єром, а дизайн викликав у вас позитивні емоції. Крім того, сучасні моделі оснащуються знімними підлокітниками, висувними столиками, поличками, додатковими відсіками для речей і навіть підсвічуванням. Опції підвищують ціну меблів, але при цьому вдосконалюють ваш комфорт.

Кутовий диван для сну

Якщо ви ще не впевнені у виборі дивана для щоденного сну або вже знайшли відповідну модель – звертайтеся до наших фахівців, які подбають, щоб ви залишилися задоволені довгоочікуваним придбанням.