Комод — це і красивий, і функціональний предмет меблів. На ринку представлені тисячі моделей, різних за розміром, кольором, призначенням і ціною. Щоб краще зрозуміти, який потрібен саме Вам, пропонуємо при його виборі звернути увагу на кілька факторів.

Матеріал

Найбільш поширені і доступні за ціновою політикою вироби з плит ДСП і МДФ. При цьому, якщо Вам дозволяють кошти, краще придбати комод з МДФ, оскільки при виготовленні цього матеріалу не використовуються токсичні клеї, що можуть застосовуватися для ДСП.

Дорожчі, але і більш якісні роблять з дерева, наприклад, з таких порід, як сосна, дуб, горіх, вишня і т.д. Такі меблі і виглядають солідніше, і служать довше.

Існують також сучасні варіанти – яскраві, покриті декількома шарами матового або глянцевого лаку. У таких моделях часто можна побачити скляні або металеві вставки. Вони відмінно вписуються в мінімалістичний «хайтечний» дизайн інтер'єру.

Крім усього іншого, незвичайні стильні моделі плетуть з ротанга.

Матеріал комода

Розмір і конструкція

Габарити і кількість висувних ящиків слід вибирати, залежно від того, скільки місця в кімнаті Ви можете для нього виділити. При покупці, необхідно також розраховувати, чи вільно будуть висуватися ящики, якщо навпроти у Вас вже стоїть який-небудь інший предмет.

Що стосується форми і конструкції, то вони можуть бути виготовлені з різною кількістю ящиків (на всю ширину або розділених на дві частини перегородкою), з відкритими полицями, з додатковими дверцятами, з дзеркалом-надбудовою та інші. Вибирати форму слід виходячи з розуміння, для чого крім зберігання речей він Вам потрібен. Наприклад, при наявності дзеркала предмет може заміняти туалетний столик в спальні, а варіант з бортиками по краях стільниці стає прекрасним пеленальним столиком. У будь-якому випадку, на стільниці можна розмістити що завгодно: вазони з кімнатними рослинами, рамки з фотографіями, красиву статуетку.

Розмір комода-1

Розмір комода-2

Стиль

Стиль залежить від загального стилю кімнати, в якій він буде стояти. Якщо Ваш будинок оформлений в класичному виконанні, то і комод Вам потрібен добротний, витончений, з цінних порід дерева. Якщо кімната має сучасний дизайн, то і його бажано замовляти строгих форм, спокійних непомітних відтінків. Колір слід підбирати, виходячи з кольору стін і в тон вже існуючих меблів.

Стиль комода-1

Стиль комода-2

Ознаки якісного комода

  • Ящики висуваються тихо і плавно, за допомогою доводчиків.
  • Товщина задньої стінки не менше 6 мм, оскільки тонка задня стінка з часом прогинається під вагою речей в ящиках.
  • У закритому стані між панелями ящиків немає ніяких щілин і зазорів, ящики закриваються щільно.
  • Зовнішні поверхні гладкі, без шорсткостей.

Сподіваємося, що ознайомившись з нашими порадами, Ви зможете підібрати виріб, який оптимально Вам підійде.