Меблева вітрина дозволяє витончено і стильно урізноманітнити інтер'єр будь-якого приміщення. Вона стане чудовим місцем для зберігання колекційних статуеток, дорогого сервізу або видання рідкісних книг. Однак при виборі таких меблів варто враховувати деякі нюанси, щоб не зіпсувати загальну картину. У гіпермаркеті «Союзмеблі» представлений великий асортимент меблевих вітрин з різним декором і ціновою категорією. Кожен покупець з легкістю знайде для себе відповідний варіант.

Вітрина меблева

Де встановити меблеву вітрину?

Меблева скляна вітрина покликана замінити давно застарілі буфети, серванти і стінки. Розкішні дерев'яні меблі зі скляним фасадом і витонченим підсвічуванням здатні перетворити й збагатити інтер'єр. Основні місця установки:

  • Вітальня. Тут в шафах-вітринах часто зберігається посуд, книги, сувеніри і предмети ручної роботи.
  • Особистий кабінет. На полицях вітрин в цьому приміщенні краще розташувати статуетки, антикваріат, рідкісні фоліанти, колекційні предмети, ділові папери.

При виборі меблевої вітрини враховується стиль виконання. Моделі в білих і бежевих тонах краще підійдуть для установки в вітальню. Вони наповнять світлом кімнату і зроблять її більш затишною. Меблеві фасади вітрин можуть бути виконані під старовину або в стилі хай-тек, мати доречне підсвічування полиць.

Для прикраси кабінету варто підібрати ексклюзивний меблевий комплект з темної деревини. Точені лінії, різьблення, витончена меблева фурнітура – все це приверне увагу гостя до вмісту шафи і не залишить його байдужим.

Різновиди вітрин

В залежності від матеріалу виготовлення вітрини можуть бути скляними і дерев'яними. Перший тип меблів викликає відчуття легкості. У вітальні з такою шафою легко знаходитися і приємно проводити час. Але навіть повністю прозорі вироби все одно мають міцний каркас з анодованого металу або деревини. Дерев'яні вітрини значно об'ємніші на вигляд. Вони обтяжують інтер'єр і одночасно роблять його багатшим. Але варто з обережністю підбирати подібні меблі, щоб не перенаситити загальну картину.

Якщо вітрина потрібна для зберігання елітного алкоголю, то не варто шукати в каталогах з усіма моделями поспіль. Виробники створили окрему лінійку вітрин для цих цілей.

Такі меблі розрізняються по виду кріплення і форми:

  • кутові – Г-подібні з правим і лівим розташуванням;
  • навісні – ексклюзивні з особливим оформленням;
  • підлогові – найстійкіші моделі, які підходять до будь-якого інтер'єру;
  • модульні – найбільш популярні, складаються з нижньої тумби/комода і верхньої шафи.

Кутові вітрини дозволяють задіяти кожен корисний метр площі. Вони економлять простір, створюють додаткові робочі поверхні. Навісні або підвісні – використовуються не часто і тільки в приміщеннях з особливою організацією простору і декором. Для класичної вітальні або кабінету такі не підійдуть. Найбільш комфортабельними і ергономічними є підлогові і модульні вітрини. Їх легко підібрати до будь-якого стилю інтер'єру, встановити і експлуатувати.

Вітрина в вітальні

Які особливості декорування вітрин варто врахувати?

При виготовленні вітрин виробники приділяють багато уваги їх обробці і декоруванню. Щоб підкреслити особливості вмісту фасади шаф виконують з різних матеріалів:

  • шпонованої і ламінованої деревної плити;
  • МДФ-плити;
  • цільного масиву дерева;
  • накладок з металу, перламутру, каменю і кольорового скла.

Додатковою прикрасою фасадів служать полівінілхлоровані плівки і меламінова фарба. Важливу роль в якості прикраси виконує і фурнітура, виконана в різних стилях. Але найпомітнішим предметом декору служить скло. В меблевій конструкції застосовується кілька його видів:

  • матове і прозоре;
  • визерункове (піскоструминне);
  • різьблене (з виямками);
  • з накладними кристалами;
  • вітражне;
  • з відтіночними ефектами.

Зверніть увагу на багатство текстури. Деякі дорогі моделі прикрашені дрібною мозаїкою або ручним різьбленням. Істина, у випадку з такими меблями, криється в деталях декору. Чим витонченіше композиція, тим вигідніше вона прикрашає приміщення.