До виду лазаючих ліан можна віднести ротангову пальму. Виростають вони в тропіках і субтропіках. Для стебла характерна середня довжина 200-250 метрів, і товщина близько 7 см.
Поверхня пальми рівна. Повністю відсутні гілки з боків, сучки. Листя виростають уздовж усього стовбура рослини. На закінченнях жилок листя розташовані невеликі шипи. За допомогою них ротанг без зусиль розростається з дерева на дерево, охоплюючи величезні території. Зустрічається пальма в тропічних джунглях таких країн, як Індонезія, Малайзія, Філіппінські острови.

Меблі з ротангу

Виробництво

Ротанг цінується при обробці лазні і сауни, виготовленні меблів. Застосовується в місцях без постійного опалення, будь то веранди, або прекрасний зимовий сад. Відмінна риса - мінімум відходів при використанні. Структура деревини тришарова, кора дуже стійка. Рівень вологості в тропіках близький до ста відсотків, що наділяє пальму пористою основою, завдяки чому матеріал можна без зусиль згинати і обробляти. Перш ніж перетворитися в сировину, ротанг готуюється за незвичним методом: пропарювання, процес сушіння, просочення і дезінфекція. В результаті виходять якісні матеріали, яким надаються абсолютно різні зовнішні форми, наприклад, шафи, табурети, столи, спинки для ліжок та багато інших елементів інтер'єру.

Набори

Дачні меблі

В даний час стають модними садки з доглянутими газонами, садибні ділянки. Це позначилося на високому ринковому попиті дерев'яних меблів. До них відносяться столики зі стільцями, шезлонги і крісла, лавки і гойдалки, здатні підкреслити красу і затишну атмосферу ділянки. Вони можуть бути стаціонарними і переносними. Встановлюються в тихих відокремлених місцях біля будинків, або альтанках, серед рослин і квітів.

Для вітальні

Такі меблі вдало впишуться в квартиру, де в основі інтер'єру буде етнічний, або кантрі стиль. З цього матеріалу виходять: диванчики з м'якими, зручними сидіннями, крісла, шафки і тумби, стільниці, комоди і плетені кошики, ліжка, а також буфети. Крім того, підійде і до класичного інтер'єру приміщення, легко поєднується з таким неоднозначним стилем, як модерн. Необхідно точно вибрати кожну деталь, щоб все виглядало яскраво, гармонійно, комфортно.

Місця відпочинку

Використовуючи відповідні моделі, можна створити приємний, затишний куточок як в заміському будинку, так і звичайній міській квартирі. Вишукане крісло з темного ротанга підкреслять подушки світлих відтінків, хутряні килимки. Контраст різних тонів додасть інтер'єру теплоту і м'якість.

Комплекти для відпочинку

Приміщення для обіду

Естетично і доречно вони будуть виглядати не тільки в вітальні, а й в їдальні. За великим столом з цього матеріалу можна снідати в колі сім'ї, або проводити час в галасливій компанії друзів. Кращим вибором стануть дерев'яні кухонні столи і стільці, які обтягнуті ротанговим полотном. Такий вибір високо оцінять любителі неординарних рішень в дизайні приміщення.