М'яке крісло це предмет меблів, в якому можна і почитати книгу, і подивитися телевізор, і розслабитися з чашкою чаю, і навіть повноцінно виспатися (якщо розкладне). Звичайно, воно має бути комфортним та якісним. На що варто звертати увагу при виборі, читайте у цій статті.

Особливості м'яких крісел

Розмір

По-перше, розмір слід вибирати, виходячи з площі того місця, куди Ви збираєтеся його ставити. По-друге, габарити повинні підходити вашій фігурі: глибина сидіння повинна створювати комфорт (занадто вузьке сидіння може Вас сковувати, а в занадто широкому будуть надто широко розставлені підлокітники), спинка повинна відповідати Вашому зросту.

Розмір крісла

Форма

Від функцій, які Ви розраховуєте мати, залежить конструкція. Якщо крісло буде стояти у вітальні як варіант посадки гостей у свята, то воно може бути нерозкладним, з будь-якими висотою спинки і відстанню між підлокітниками. Може бути і зовсім без підлокітників, що заощадить місце в кімнаті. Для додавання яскравої нотки в приміщення можна придбати безкаркасне крісло-мішок, яке приймає форму тіла.

Крісло-мішок

Якщо ж ви маєте намір купувати виріб собі, для щоденного відпочинку, то в ньому обов'язкові зручні тверді підлокітники і спинка з підголовником. Ідеальний варіант — реклайнер з регульованим положенням спинки і підставкою для ніг, що підіймається.

Для малогабаритних квартир оптимальною моделлю може стати розкладне крісло-ліжко. Днем розкладні крісла виконують функцію зручного місця для сидіння, а вночі — перетворюються в комфортне односпальне ліжко. Вибираючи такий варіант, цікавтеся, з чого виготовлений його каркас. Найкращим є міцний металевий. Як і в диванах, в них можуть бути різні механізми трансформації, наприклад, викочування, «акордеон», французька розкладачка і інші.

Форма крісла

Наповнення

Саме за рахунок внутрішнього наповнення правильно підтримується тіло людини. Сучасні виробники наповнюють свої вироби пінополіуретаном. Цей матеріал буває твердим і м'яким. Більш м'який пінополіуретан знаходиться під сидінням, а більш жорсткий — в спинці. Завдяки йому поверхня довгий час не втрачає своєї форми і красивого зовнішнього вигляду.

Безкаркасні моделі виготовляють з мільйонів дрібних пластмасових гранул, оббитих міцною тканиною або шкірою. За рахунок такого наповнення вони миттєво змінюють свою форму і приймають контури тіла людини.

Оббивка

Оббивний матеріал варто вибирати виходячи з дизайну інтер'єру Вашого будинку. Крісло має виглядати гармонійно разом з підлогою, шпалерами та іншою обстановкою в кімнаті. Оббити можна тканиною, шкірою або шкірзамом. Якщо розглядати тканинні варіанти, то оббивку часто роблять з бавовни, велюру, жаккарда, шенилла, рогожки, штучної замші і іншого. Зверніть увагу: якщо у Вас є домашня тварина (кіт, собака), то Ви маєте можливість замовити оббивну тканину «антикіготь».

Оббивка крісел

Стиль

Як і інші м'які меблі, крісла виготовляють в класичному стилі з пухкими подушками, з різьбленням по натуральному дереву або з позолотою; в стилі «модерн», без особливих надмірностей; хай-тек - мінімалістичні крісла незвичайних химерних форм; клубні, які за своїм дизайном підходять до інтер'єрів клубів, барів, ресторанів та інших розважальних закладів. Вибирати стиль, так само, як і оббивку, слід, з огляду на загальний стиль приміщення.

Стилі крісел

Будемо щиро раді, якщо наші поради допоможуть Вам вибрати виріб, який підійде Вам ідеально.