Правильно створений інтер'єр для офісу - дуже важлива штука, так як на відвідувачів це дуже впливає. Як же розібратися, яка шафа потрібна саме вашому офісу? Класична або сучасна? В принципі, за своєю функціональністю, вони не дуже відрізняються одна від одної. Змінюється тільки форма і колір, а вибір залишається за вами. Сьогоднішній ринок наповнений пропозиціями офісних шаф. Виробники меблів, дотримуючись сучасних технологій і дизайнів, виробляють компактні і багатофункціональні вироби для офісних робітників.

Вибір офісної шафи-1

Щоб підібрати в офіс шафу, потрібно розібратися трохи в специфічної термінології.

Види покриття і деталі

  1. Ламінат - це листовий матеріал, який складається з безлічі шарів. Зокрема, один шар виготовлений з паперу. Він може виглядати, як дерево, або мати будь-який інший малюнок. Інший шар - захисний, що складається з смоли меламіну. Властивості такого матеріалу гарантують міцність, захист від вологи, удару, температурних режимів.
  2. Цоколь - це пластинка, яка допомагає приховати ніжки шафи.
  3. Фасад - двері шафи. Існує безліч фасадів. В будь-якого виробника вони відрізняються один від одного тільки видом і дизайном, а сам корпус залишається однаковим.

Способи нанесення покриття:

  1. Постформинг - дороге і високоякісне покриття поверхні. При цьому способі неможливо розгледіти швів, і шар виглядає однорідним.
  2. Софтформінг - покриття економ-класу. На відміну від постформінгу, його можна купувати в погонних метрах. Використовується для обробки внутрішніх країв фасадів.

Офіс - це місце для роботи, спілкування з клієнтами і співробітниками, вирішення робочих питань. Зрештою, це місце, де ми проводимо великий відрізок свого життя. Дуже важливо, щоб ми відчували себе там комфортно і затишно, тоді продуктивність праці буде значно вище. А головним помічником є ​​функціональні і зручні офісні меблі.

Нинішні моделі офісних шаф мають корпусну конструкцію. Це означає, що фасад і стінки з боків скріплюються з рамою. Виходить, що якість залежить від міцності цієї рами. А міцність рами залежить від виду матеріалу. З цього випливає, що шафа повинен бути зроблений з твердого матеріалу.

Ці породи повинні витримувати велике навантаження, тертя, бути гнучкими. Якщо це дерево, то самшит (дуже рідкісна і дорога порода), кизил, граб, груша, ясен, бук, дуб. Можна зробити висновок, що сама неякісна і недовговічна шафа - та, яка виготовлена з м'якої хвойної породи дерева (сосна, ялина). Якщо виробник дбає про свою репутацію, то при виробництві офісних шаф використовує тільки дуже тверді, тверді і помірно тверді породи дерев.

Дуже велике значення при виборі має не тільки якість моделі офісних меблів. Кліматичні умови в офісі повинні теж завжди братися до уваги. Це означає, що офісна шафа з дерева під впливом вологого повітря в приміщенні може деформуватися. А під впливом спеки і сухості на полірованому виробі можуть з'явитися тріщини і мікротріщини. Вітчизняні та іноземні виробники передбачили ці кліматичні чинники і використовують МДФ, ДСП для покриття каркаса. Це матеріали у вигляді плити з деревної стружки, виготовлені під дією сухого преса.

Вибір офісної шафи-2

Але якщо все-таки ви вирішили придбати меблі з дерева, вибирайте з твердих сортів дерева. Також вони повинні бути оброблені спеціальним просоченням. Це істотно підвищить стійкість і меблі прослужать вам довгі роки.

На сьогоднішній день найпоширенішим матеріалом для виготовлення офісних шаф є ДСП (деревностружкова плита). Але екологи проти використання цих плит. Стверджують, що вони дуже шкідливі для людини через формальдегіди, які виділяються з матеріалу. Так, вони шкідливі, але тільки при недотриманні норм при виготовленні цих плит. Добросовісний виробник, відповідно до Держстандарту і технологій виробництва, робить ДСП герметичними, і вони стають безпечними. ДСП, які виготовляються за кордоном, ще обробляються просоченням, яка не пропускає вологу. Найкращими вважаються плити, привезені з Німеччини. Вони проходять спеціальну вакуумну обробку.

Якщо ви вибрали шафу, придивіться до маленьких деталей і фурнітури. А також не забувайте про інтер'єр офісу - він повинен виглядати естетично і сучасно.