Досить часто при виборі партнера або потенційного продавця багато бізнесменів керуються зовнішніми ознаками благополуччя компанії. Зробити правильне враження допоможуть офісні меблі, які здатні видати про директора фірми і її співробітників багато інформації. При виборі слід визначитися з дизайном, матеріалом, і, звичайно ж, вартістю. Адже правильно підібрані складові інтер'єру стають запорукою і секретом успіху в майбутніх угодах.

Підбір офісного дивана

Особливий комфорт для відвідувачів створюють офісні дивани. До їх вибору потрібно віднестись досить серйозно і врахувати деякі фактори. Вони не повинні бути занадто дорогими, так як партнери можуть охарактеризувати власника як марнотрата, але і не дешевими, тому що вони створюють в якійсь мірі репутацію фірмі, завдяки якій залучаються великі клієнти. Розміри повинні бути достатніми для створення комфорту, але не дуже великими, щоб не займати корисний робочий простір.

Матеріали

Якість офісних диванів має бути максимальною, їх покриття – досить практичним, піддаватися чищенню, так як використання робочих меблів відбувається частіше, ніж домашніх. При покупці слід вимагати і вивчити сертифікати, свідоцтва, в яких вказується, яким стандартам відповідає.

На ніжках

Безперечно, найкращим матеріалом для каркаса є натуральне дерево. Такий каркас міцний, красивий і добротний. Вироби з натурального дерева привертають пильну увагу відвідувачів і додають в інтер'єр ефект розкоші. Єдиним недоліком є ​​дорожнеча. Альтернативою виступає металева основа. Можливо, вона виглядає не так презентабельно, але, тим не менш, також буде надійною і практичною.

Що стосується зовнішньої оббивки, то, звичайно ж, найкращим і дорогим варіантом буде натуральна шкіра. Їй практично не потрібен догляд, вона не розтягується, стійко переносить незначні пошкодження, піддається чищенню. Якщо ж натуральна шкіра все-таки не по кишені, можна підібрати цілком пристойні варіанти оббивки з екошкіри або різних тканин. Альтернативою виступає шинилл, дуже м'який і приємний на дотик. Гобелен – не дуже дорогий, але досить практичний і щільний вид тканини. Якщо в інтер'єр офісу вписується диван, покритий визерунковою тканиною, то в цьому випадку буде незамінний жаккард. Ну а якщо бізнес пов'язаний з відпочинком і сферою розваг, то клієнт зможе розслабитися в обіймах комфортного виробу, покритого тканиною з ніжними пухнастими ворсинками – флоком. У будь-якому випадку, на який би варіант не ліг вибір, необхідно ознайомитися з якістю і особливостями догляду за обраною тканиною. Бажано віддавати перевагу таким, які легко очистити від пилу і забруднень іншого характеру.

Зі спинкою

Конструкція

Диван складається не тільки з каркаса і зовнішньої оббивної тканини, але також і внутрішнього наповнювача. Менш довговічним є поролон. Дорожчі варіанти містять латекс. Добре зарекомендували себе моделі з декількома шарами наповнювача. Значно впливає на вартість і якість наявність пружин, але при цьому і різницю між моделями з пружинами і без них відчує кожен відвідувач.

На роботі немає потреби в меблях, оснащених розкладним механізмом. З точки зору економії робочого простору доцільно розташувати дивани на дві людини. Якщо ж приміщення дозволяє, і в цьому є необхідність, можна придбати і тримісні.

Місце розташування

Розташування – це теж досить серйозна справа, яка підпорядковується певним правилам. М'які меблі для відвідувачів в кабінеті у керівника повинні знаходитися навпроти вікна. Якщо диван розташований в прийомних кімнатах або кімнатах очікування, то з нього повинні безперешкодно проглядатися двері начальника. У конференц-залах повинно бути видно що входять люди. Поруч доцільно розташувати журнальні столики зі світильниками, а також кілька крісел в одному стилі, які доповнять загальний вигляд.

При виборі потрібно пам'ятати про те, що він призначений, перш за все, для забезпечення комфорту користувача. Це розташує співрозмовника до переговорів, дозволить відчувати себе більш легко і спокійно, що обов'язково призведе до позитивного результату. Крім того, забезпечуючи співробітників зручними і високоякісними меблями, можна перетворити їх роботу в задоволення.

М'які подушки

Звичайно ж, вибір якісих і красивих офісних м'яких меблів – це досить складний і тривалий процес. Але після закінчення цієї роботи кожен відвідувач відчує виявлену по відношенню до нього турботу і увагу, що розташує його до співпраці тільки з цієї конкретною компанією.