Журнальний столик служить відмінним доповненням для м'яких меблів в залах, вітальнях, також призначений для впорядкування всього простору, наділений деякими функціями. Завдяки низько розташованій стільниці, використовувати його можна в сидячому і навіть в лежачому положенні, що дуже зручно. Для взяття потрібної речі досить лише простягнути руку. Насправді це основна перевага столика і головний критерій при виборі, але не єдиний.

Журнальні столики-1

Журнальний столик повинен бути досить мобільним, стійким і невеликих розмірів, щоб можна було в години відпочинку зайнятися читанням і переглядом газет, журналів. Для прикраси загального інтер'єру приміщення зазвичай на нього ставлять вазу з квітами, невелику скульптуру, фоторамку, світильник, який послужить не тільки прикрасою, але і доповненням до основного верхнього освітлення, причому атмосфера при включенні світильника стає в приміщенні більш затишною.

За формою столики зазвичай прямокутні або квадратні для зручності їх переміщення, наприклад, до стіни, в іншу частину кімнати, розвороту в бік гостей. Поверхня повинна бути максимально ударостійкою і жаростійкою. Улюбленим матеріалом у дизайнерів і споживачів вважається скло, яке цілком відповідає заявленим до нього вимогам. Але, тим не менше, полірована поверхня чутлива, сильних ударів по випадковості або неуважності свого власника не витримає, може дати тріщини, лопнути. Будь-які меблі хочеться бачити в інтер'єрі не тільки витонченими, зручними і красивими, але і практичними, міцними, стійкими.

Журнальні столики-2

Завдяки своєму низькому розташуванню, багато намагаються поєднати першочергове призначення журнального столика, тобто для розташування журналів, книг, з кавовим, розташувавши на ньому сервіз з вазочки для цукерок з метою чаювання. В нестачі площі житла, звичайно, таке суміщення звично для багатьох, причому саме столик дозволяє розкласти на основний поверхні посуд для чаювання, а на нижній полиці – зберігати журнали, інші дрібні побутові речі. Для опори може мати звичайні ніжки, опорою для яких служить стільниця з розміщенням на ній книг, журналів. Також столик може мати коліщатка, що дуже зручно для його переміщення, або використання як сервіровки з розміщенням запасного посуду для гостей, або організації великого обіду. Не важко буде викотити його в центр приміщення, зробивши його об'єктом уваги, наприклад, для показу будь-яких своїх робіт, або змішування коктейлів для всієї компанії, що зібралася. Також можна використовувати як пересувний бар, викативши столик, наприклад, на балкон, терасу для зручного проведення дозвілля.

Масивними і в той же час красивими, функціональними вважаються дерев'яні столики, або виконані з мармурової плити, здатної додати інтер'єру вишуканості, розкоші, шляхетності.

Журнальні столики-3

Багатьом споживачам припали до смаку монолітні конструкції – столи трансформери з об'ємним таємним простором усередині для безпечного і комфортного зберігання багатьох цінних, ніжних побутових речей, скляного посуду, пляшок, пультів, предметів рукоділля. Виконані з того ж матеріалу, що і меблі в кімнаті, також будуть виглядати стильно, витончено, красиво. Цілком сучасно, модно і динамічно виглядає, наприклад, диван в стилі хай - тек зі столиком незвичайної кривої форми. В залежності від уподобань та інтересів господаря можна підібрати свій індивідуальний стиль, також оригінальний і функціональний столик в якості доповнення до основного інтер'єру.