Без дивана неможливо уявити жодну квартиру або будинок, при цьому моделі можуть відрізнятися за багатьма параметрами, зокрема, мати пряму або кутову конструкцію. Щоб прийняти вірне рішення і замовити диван, відповідний по всіх параметрах, варто уважно вивчити особливості обох варіантів.

Прямий або кутовий диван - що вибрати

Форма – одна з ключових характеристик, яку потрібно брати до уваги, тому для зручності пошуку в каталозі інтернет-магазину Союзмеблі вони розділені на дві окремі категорії: кутові і прямі. Разом з тим, варто мати на увазі, що у кожного виду є безліч підвидів, кожен з яких має певні переваги і недоліки.

Чим відрізняються прямі конструкції?

Традиційним варіантом є дивани прямого типу, тобто ті, які витягнуті в 1 лінію. Вони приваблюють, перш за все, значною глибиною посадки і одночасно компактністю. У приміщенні вони займають не дуже багато місця, при цьому є моделі з внутрішньою «розкладачкою» і без неї. З інших позитивних особливостей можна назвати:

  • невисоку вартість;
  • помірну масу в порівнянні з кутовими варіаціями;
  • практичність і ергономічність.

Конструкції диванів

Прямі моделі, в залежності від своєї модифікації, можуть бути досить функціональні: обладнані внутрішніми коробами для білизни та постільних речей, або нішами в підлокітниках для зберігання речей, іграшок, рушників і т.д. Практичні властивості таких меблів можуть варіюватися в залежності від дизайну, конструкції і габаритів. Так, якщо потрібен диван для повноцінного сну, а приміщення невелике, то варто віддати перевагу моделі з розкладним механізмом. Окрему категорію складають моделі, які призначені стати частиною модульної системи – вони, як правило, мають більші розміри, ніж стаціонарні.

Переваги та різновиди кутових моделей

Кутові радують такою ж різноманітністю видів, відрізняючись:

  • оригінальністю дизайнерських рішень;
  • наявністю більшого місця для зберігання різних речей;
  • підвищеною комфортністю;
  • значними масово-габаритними параметрами;
  • здатністю органічно вписуватися в інтер'єр приміщень з різним стилем оформлення.

Модульний диван

Таким чином, якщо ви шукаєте м'які меблі в досить простору кімнату, і хочете, щоб вони стали центральним дизайнерським елементом, то, безперечно варто зупинитися саме на кутовому варіанті. Правда, тут потрібно врахувати ряд нюансів:

  1. Класичні кутові моделі досить компактні і розраховані умовно «на трьох», а для обладнання великої кількості спальних місць призначені модульні варіанти, які складаються з блоків в єдину систему.
  2. У продажу є варіації без розкладного механізму, але вони менш практичні.
  3. Є можливість вибрати дизайн кута – він може бути виконаний у вигляді крісла або тумби.
  4. Якщо хочеться по максимуму використовувати меблі, то можна вибрати виріб з функціональними підлокітниками, які можуть бути обладнані зручними полицями, або мати вбудований міні-бар.

Інші важливі параметри

В певному сенсі обидві моделі є відмінним вибором – все залежить від того, для чого вам потрібен диван і скільки вільного місця є в наявності. Не забудьте і про те, що крім форми потрібно враховувати й інші характеристики, а саме: