Не варто недооцінювати роль сну в нашому житті. Міцний і здоровий сон, це необхідна умова для бадьорості, гарного самопочуття і піднесеного настрою. Якщо вірити фахівцям, то, в середньому, людина повинна спати близько восьми годин. Але що включає в себе поняття - «здоровий сон»? Ми звикли міряти його лише годинами. Але має значення не тільки те, скільки ми спимо, а й як, і де. Тому, місце, де ми проводимо швидкоплинні хвилини нашого відпочинку, варто вибирати ретельно, пам'ятаючи, що від нього багато в чому залежить наше здоров'я!

Двоспальні ліжка-1

Пропозиції, що існують на ринку меблів, можуть задовольнити смак будь-якого, навіть самого вимогливого покупця. Ціновий діапазон - на будь-який гаманець. При бажанні і грамотному підході, можна з легкістю вибрати саме те двоспальне ліжко, яке забезпечить здоровий сон і не вдарить по бюджету.

Всі види ліжок можна кваліфікувати на три групи:

  • з дерева;
  • металеві, ковані;
  • поєднують в собі елементи кування і дерева.

Двоспальні ліжка-2

Вибір, яке саме хочете придбати ви, індивідуальний, і залежить більше від особистих переваг. Але є звід правил, які допоможуть вибрати якісний виріб, який зможе довго і старанно виконувати свої функції.

Правила вибору

  1. При покупці зверніть свою увагу на сітку. Вона складається з рам, і саме ці рами і утримують матрац. Сітка може бути виконана з дерева або заліза. Дерево краще, так як така сітка буде мати ортопедичниі властивості. Слідкуйте, щоб рам було не менше 30, інакше вони можуть просто прогнутися під вагою, а це, в свою чергу, позбавить вас здорового сну.
  2. Комфортний сон - це показник хорошого ліжка, тому виробники стали постачати свою продукцію спеціальним механізмом для регулювання рівня підйому ніг і голови. Такі механізми вже давно використовувалися в медичних установах, вони дозволяли лежачим і знерухомлених хворим влаштуватися зручніше, і, як наслідок - добре виспатися. У деяких моделях передбачена можливість окремо регулювати підйоми голови і ніг, але є моделі, де одне регулювання управляє підйомом голови, а друге - ніг.
  3. Не забуваємо про такий важливий критерій, як довжина двоспального ліжка. Спальне місце повинне бути зручним і підбиратися індивідуально. Тому, якщо у вас високий зріст, краще взяти таке, в якому відсутня задня стінка, щоб не відчувати незручностей з ногами.
  4. Наявність особистого простору. Звичайно, близькість і тепло коханої людини - прекрасно, але у кожного з нас повинна бути можливість лежати, не заважаючи при цьому іншій людині. Ширина - важливий аспект при виборі.
  5. Вільне місце - зайвим не буває, тому, будь-які меблі повинні бути функціональні. Якщо в них існують шухлядки або відділи, куди можна складати білизну, то це безперечно плюс.
  6. Не можна при покупці ігнорувати розміри кімнати. Велике ложе в маленькій кімнаті - незручно і не функціонально. Спальня - місце відпочинку, а при подібному розкладі, може виникнути відчуття дискомфорту, тісноти.
  7. Не варто забувати про єдність стилю. Інтер'єр повинен бути розумним, витриманий в одному ключі. Це дуже важливо для отримання естетичного задоволення від виду своєї спальні. Звичайно, ідеальним варіантом буде - придбати комплект, але це досить дорого, тому, якщо немає такої можливості, то постарайтеся прикупити якусь річ в тому ж стилі: штори, невелика тумбочка і т.д.
  8. Матрац - за грамотно вибраний матрац хребет скаже вам спасибі. Він не повинен бути занадто м'яким або твердим. Не соромтеся випробувати його. Ляжте на спину, спробуйте просунути руку, - вона повинна спокійно, але в той же час не зовсім вільно пройти. Покрутіться. При повороті з боку на бік не повинно виникати неприємних або хворобливих відчуттів. Завбачливим кроком буде придбати матрац з ефектом зима-літо. Одна сторона - бавовняна (допоможе впоратися з проблемою пітливості жаркими літніми ночами і забезпечить комфортний сон). Інша - натуральна шерсть (прекрасно збереже тепло і не дасть замерзнути вночі).
  9. Звертайте увагу на фабрику. Краще віддавати переваги фірмам, які не перший рік на ринку і добре зарекомендували себе.
  10. Якщо боїтеся зіпсувати підлогове покриття, то краще вибрати модель з дерев'яними ніжками.

Двоспальні ліжка-3

Це основні правила, які допоможуть вибрати якісне і довговічне ліжко, і воно зможе довгі роки забезпечувати здоровий і комфортний сон. Головне пам'ятати, що це важливий предмет нашого життя, тут не рекомендується йти на поступки. Краще вибирати найкраще і якісне. Адже сон, це невід'ємний атрибут нашого здоров'я.