Пружини давно стали не єдиним способом «начинки» диванів і матраців для ліжок. Сьогодні в меблевому виробництві популярний пінополіуретан. Давайте порівняємо пружинний блок і ППУ за головними критеріями, і з'ясуємо, що ж переважніше при виборі наповнення.

Комфорт у використанні

Пінополіуретан – це гіпоалергенний матеріал з синтетичних полімерів, який замінив недовговічний поролон. При виготовленні йому задаються необхідні фізичні властивості: щільність, еластичність, рівень жорсткості. Якщо виріб випущено сумлінним виробником (на нашому сайті представлені ​​меблі тільки від перевірених фабрик), то і основа витримує значні навантаження, адаптується до вигинів тіла і вмить відновлює первинну форму. Якщо ж в матраці застосований дешевий ППУ – такий матеріал швидко «просяде» і втратить здатність до виконання прямої функції.

Пінополіуретан

Пружинні блоки діляться на залежні «Боннель» і незалежні. Перші виробляються за технологією суцільного плетіння, досить застарілою в наш час. При тиску на одну, навантаження розподіляється і на сусідні, що заважає основі повторювати лінії тіла.

Пружинний блок

Незалежні пружини влаштовані інакше: кожна поміщається в індивідуальний мішечок і спрацьовує автономно, приймаючи тиск виключно на себе. Якість визначається числом пружин на 1 м2. Чим їх більше, тим точніше відбувається підтримка.

Незалежний пружинний блок

Тривалість служби

Вироби на основі гідного пінополіуретану володіють значним терміном експлуатації. Цей матеріал не накопичує пил, добре пропускає повітря, в ньому не утворюється цвіль, і не заводяться комахи.

Виконані за технологічними нормами пружинні блоки також довговічні. Однак при надмірному навантаженні шанс деформуватися або зламатися у них вище. Дешеві наповнювачі можуть почати створювати шум і псувати оббивку, виглядуючи назовні. У добротному виробі між блоком і оббивкою передбачено кількість шарів з різних матеріалів, які фіксують пружини в призначеному місці – це значно збільшує термін «життя» виробу.

Пружинний блок з наповнювачем

Вартість наповнювача

Виготовлення пінополіуретану обходиться дешевше, ніж якісного пружинного блоку, тому виробники часто вибирають його. «Боннель» – застаріла технологія, яка вже не конкурує з нинішніми, внаслідок чого ціна на них мінімальна.

При виборі будь-якого товару вартість відіграє важливу роль, однак це не той випадок, коли цифри можуть диктувати умови. Купуючи м'які меблі для повсякденного сну або матрац для ліжка, ви робите інвестицію у власне здоров'я – тут економія може виявитися невиправданою.

Так що ж вибрати: диван з пружинним блоком або ППУ? Однозначної відповіді на це питання немає. Обидва наповнювача служать роками для вашого комфорту, якщо виготовлені належним чином. Краще зупинитися на бренді з зразковою репутацією і орієнтуватися на ваші уявлення про зручність.

Відвідайте наш салон і випробуйте на собі різні види наповнень матраців і м'яких меблів, або телефонуйте – наші фахівці допоможуть зробити правильний вибір.