Нерідко для доповнення кухонного інтер'єру використовуються кухонні куточки. Особливо це зручно, коли на кухні не так багато місця, щоб поставити великий стіл зі стільцями по центру. Куточок в цій ситуації дуже виручає, так як займає небагато місця. Але, як і будь-який предмет меблів, він має свої переваги, а також недоліки.

Переваги

Крім істотної економії простору, до додаткових плюсів можна віднести комфорт і м'якість. Дійсно, сидіти на м'якому куточку набагато зручніше і приємніше, ніж на твердих стандартних кухонних стільцях.

Ще однією перевагою є його багатофункціональність. Вона проявляється в тому, що такі куточки можуть мати внутрішній простір під сидінням, який можна використовувати в якості додаткових шафок для зберігання речей.

Дуже добре, якщо класичний куточок включає в себе наявність кухонного столу і стільців. Така його перевага є дуже зручною, оскільки немає необхідності купувати все елементи окремо, що істотно допоможе заощадити час і грошові витрати.

Недоліки

Мінусів набагато менше, ніж плюсів, але вони все ж є. Першим з них є неможливість розміщення таких меблів на кухні, яка має вузьку витягнуту форму, оскільки він просто не стане там і буде виглядати безглуздо.

Друге - це те, що такі куточки, як правило, невеликі, і розраховані для маленької сім'ї. Більше шести людей на одному не поміститься. Але, в будь-якому випадку виріб можна зробити під замовлення, вказавши при цьому необхідний розмір, дизайн та матеріал. Його виготовлять з урахуванням усіх побажань клієнта.

Кухонні куточки - плюси і мінуси

Все більше власників навіть просторих кухонь вважають за краще встановлювати в своїх будинках кухонні куточки. Це відмінний варіант для тих, хто любить приймати гостей. Таким чином, вийде всіх розташувати зручніше. До того ж, підібрати їх можна з оббивкою з різного матеріалу. Оббивка може бути тканинною або з шкірозамінника (рідше шкіри). Звичайно ж, краще всього зупинятися на шкіряній оббивці, оскільки вона набагато міцніше і доглядати за нею дуже просто. Якщо цей варіант не підходить через високу вартість, то можна вибрати оббивку із екошкіри.