Ні для кого не секрет, що вибрати меблі досить нелегко. А якщо це стосується м'яких меблів, то ще важче. Адже при виборі необхідно крім якості, кольору і зручності оббивки, звертати увагу на матеріал і догляд за ним. Адже з часом меблі втрачають свій первісний вигляд і вимагають догляду за собою.

Наприклад, якщо купуються меблі для офісу, то в цьому випадку можна використовувати меблі з високоякісною міцною оббивкою, так як в такому випадку ризик її псування мінімальний. А якщо мова йде про кімнату, в якій перебувають діти, то необхідно задуматися про придбання більш стійкої до різних впливів оббивки.

В будь-якому випадку, який би варіант обраний не був, за ним необхідно доглядати, а від правильного догляду залежить довговічність і зовнішній вигляд меблів.

На сьогоднішній момент існує велика різноманітність оббивних матеріалів для м'яких меблів. І при покупці необхідно грунтуватися не тільки на колірних параметрах, але і на технічних характеристиках. Важливо розуміти, що, купуючи певні меблі, їм необхідно буде певний догляд щодо конкретного матеріалу.

Існує правило, що чим вище якість матеріалу, тим більше делікатним є догляд за ним. Найчастіше вартість говорить про якість матеріалів. І продовжити час експлуатації матеріалу можна при правильному його чищенні у відповідності з усіма вимогами.

Догляд за м'якими меблями

Для матеріалу, який вимагає тільки сухе чищення не можна використовувати інші способи очищення, так як це може пошкодити і зіпсувати матеріал.

Будь-які м'які меблі вимагають до себе поточного догляду, який передбачає очищення їх від пилу, і інших забруднень. Також дуже важливо дбайливо ставиться до меблів, і уникати на них різних плям. Але, з часом, яким би не було акуратним поовдження, з'являються небажані забруднення і плями. Які необхідно очищати. Прання використовується для меблів зі зйомними чохлами. Прати таку тканину необхідно при невисоких температурах, щоб уникнути зміни розміру. Але, кожен вид тканини передбачає свою температуру прання. Що стосується сухої хімчистки, то вона може здійснюватися за допомогою органічного розчинника або механічного тертя. Суха чистка м'яких меблів є досить ефективною і видаляє навіть найсерйозніші забруднення.

Догляд за м'якими меблями-1

В результаті чистки багато тканин здатні втрачати первинну якість, наприклад, при віджиманні або в процесі сушіння, і в такі моменти необхідно бути гранично акуратними.

Також не менш важливим для збереження гідного виду - дотримуватися всіх інструкцій по експлуатації, щоб навіть через багато років дані меблі могли радувати око.

Проконсультуватися з цих та інших питань, а також підібрати і купити м'які меблі вам допоможуть консультанти в нашому салоні.