Дзеркало є не тільки необхідним аксесуаром, а й одним з найбільш важливих і основних елементів для декорування інтер'єру приміщення. Вдало підібравши дзеркало, можна повністю перетворити кімнату без застосування інших декоративних прикрас. Що необхідно знати і враховувати при виборі?

Види дзеркал-1

Форма дзеркал

Виробники пропонують дзеркала найрізноманітніших форм – від простих круглих, овальних і прямокутних, до виробів з оригінальним силуетом.

Меблеві салони, в тому числі і наш магазин, радують своїх відвідувачів незвичайними дзеркальними полотнами з підсвічуванням, а також у вигляді:

  • людських силуетів;
  • фрагментів орнаментів;
  • абстрактних фігур;
  • всіляких символів;
  • об'єктів флористики і анімації.

Види дзеркал-2

Типи

Всі дзеркальні полотна поділяються на два типи:

  • функціональні;
  • декоративні, що використовуються для оформлення інтер'єру приміщень.

Функціональні дзеркала

Основне призначення дзеркала – створення зручних умов під час щоденного догляду за зовнішністю. Для цих цілей вони встановлюються у ванних і в передпокоях. У деяких випадках для візуального збільшення вільного простору дзеркало встановлюють в кімнаті.

Декоративні

Дзеркальні полотна, які використовуються не за своїм прямим призначенням, а для прикраси приміщення, вважаються декоративними.

Можна придбати дзеркала, в залежності від стилю інтер'єру, освітленості приміщення і індивідуальних переваг, як прості, так і зі спеціальним декоративним ефектом на поверхні. До таких відносяться:

  • патиновані (штучно зістарені) дзеркала, які створюються за допомогою спеціальних хімічних засобів. Ідеально підходять для інтер'єрів кімнат, виконаних в французькому, еклектика і Шеббі-шик стилі;
  • фацетні (зі скошеними краями) дзеркала. Відмінний варіант для декорування кімнат в класичному і сучасному стилі;
  • тоновані (кольорові) дзеркала. Чудово прикрашають приміщення, виконані в сучасному, мінімалістському і стилі ар-деко;
  • дзеркала з візерунками, орнаментами, написами і малюнками.

Правильне розташування

При установці дзеркала, слід пам'ятати про те, що ним має бути зручно користуватися всім членам сім'ї, незалежно від зросту.

В передпокій бажано вибирати дзеркала максимально великих розмірів, щоб людина могла бачити себе на повний зріст. В ідеалі верхній край дзеркала повинен знаходитися вище 20 см від рівня зросту людини.

У вітальнях кімнатах дзеркало може застосовуватися для різних цілей, при цьому воно обов'язково повинно вдало відбивати обстановку. Його можна розташувати так, щоб добре відбивалася картина на протилежній стіні, вікно на вулицю або акваріум. Класичний варіант - дзеркало розташовується над каміном, що дозволяє збільшити висоту кімнати, візуально збільшує її вільний простір.

Види дзеркал-3

Не рекомендується розміщувати дзеркало навпроти або уздовж ліжок, так як відображення в ньому може бентежити або турбувати. У спальній кімнаті дзеркало бажано встановлювати на висоті узніжжя ліжка, або за його спинкою.

Дзеркала в кухні або їдальні розташовують рідко, або таким чином, щоб не відбивався процес трапези.

В яке б приміщення не встановлювалося дзеркало, необхідно пам'ятати про те, що в ньому повинні відображатися красиві предмети і відбиватися світло!