Кутові шафи-купе давно заробили репутацію прекрасного вирішення проблеми оформлення невеликих приміщень. Даний тип меблів досить універсальний, адже вдало вписується в інтер'єр будь-якого призначення, будь то вітальня, передпокій, дитяча кімната або спальня.

шафа-купе кутова

Крім широкої сфери застосування, кутові шафи купе мають і інші переваги:

  • економлять простір приміщення виграшніше інших моделей, особливо у варіанті вбудованої конструкції;
  • акуратні, компактні і при цьому на подив місткі;
  • прекрасно згладжують ламані лінії неправильної геометрії кімнати, приховують непривабливі технічні елементи квартири (труби, дроти, батареї).

Як і покупка будь-яких інших меблів для дому, вибір кутової шафи-купе повинен відбуватися з урахуванням важливих нюансів.

Перш за все, важливо з упевненістю визначитися, де і яким чином вона буде розміщена. Це важливо, тому що меблі подібного типу встановлюються один раз і переносу на інше місце не підлягають.

Як матеріал для виготовлення найкраще підходять стійкі до потрапляння вологи і прямого сонячного проміння МДФ і ДСП. При бажанні, фасад можна розбавити дзеркальними або скляними вставками, які додадуть меблям більш стильний вигляд. У квартирі є маленькі діти і домашні тварини? Тоді з метою їх безпеки і збереження естетичного зовнішнього вигляду, фахівці рекомендують використовувати для обробки покритий міцною плівкою ламінат.

Гарантією налагодженої роботи вважається якісний роликовий механізм відкривання дверей. Купуючи шафу, потрібно прислухатися до звуків, що видаються під час відкривання. Якщо при цьому буде чути сторонній скрип, від придбання подібного виробу краще відмовитися. Що стосується матеріалу, найбільш надійним вважається механізм, виготовлений з алюмінію.

шафа-купе кутова-2

Купуючи шафу-купе, потрібно звернути увагу на ширину полиць в ній. Вона не повинна бути менше 40 см і ширше 60 см, в іншому випадку вони будуть малофункціональними, або можуть провиснути згодом, відчуваючи великі навантаження і не маючи під собою додаткової опори.

Обраний колір шафи-купе повинен гармонійно вписатися в основну колірну гамму інтер'єру, де її планується розмістити. Так, в приміщеннях з обробкою, виконаною в світлих тонах, добре виглядатимуть кутові шафи з темними фасадами і навпаки.

Кутові шафи-купе - найбільш популярні моделі цього типу меблів, тому їх придбання не складе труднощів. Можна обійти всі меблеві салони міста, перш ніж вибрати потрібний варіант, а можна поступити інакше – вибрати в нашому каталозі модель, що відповідає всім вимогам і особистим уподобанням.

На користь вибору останнього варіанту говорять безліч його переваг:

  • шафа буде виготовлена в суворій відповідності параметрам приміщення, що дозволить максимально раціонально вписати її в загальний інтер'єр;
  • дизайн розробляється за участю замовника, дотримуючись рамок сформованого стилю;
  • внутрішній функціонал може бути різним, і підбирається в залежності від бажань майбутніх власників меблів і цілі використання шафи-купе.