Кухня була і залишається найбільш відвідуваним місцем у квартирі. Для її оформлення використовують сучасні матеріали, але хочеться додати в цей простір затишний куточок для розслаблення. У цьому може допомогти такий предмет меблів як диван.

Звичайно, мова не йде про великі дивани з габаритними спинками і підлокітниками. У цьому приміщенні вони можуть просто не поміститися. А якщо це трапиться, то виглядати таке сусідство буде безглуздо.

Вибір дивана для кухні-1

Для кухні випускаються кухонні куточки, прямі та еркерні моделі. Перший вид встановлюють в кутку, що дозволяє економити простір. Це особливо важливо для невеликих площ. Місця така модель займе не більше ніж два стільці, а рівень зручності набагато вище.

Другий варіант можна розташовувати за своїм бажанням і можливостям приміщення. Цей предмет меблів використовується в просторих кухнях для поділу простору на зони: обідню і робочу.

Наявність еркера відразу знімає питання про місце розташування дивана. У ніші виходить зручна і затишна обідня зона, що розташовує на неквапливу ​​трапезу всіх членів сім'ї. Таку модель простіше виконати під замовлення. Це допоможе врахувати всі особливості простору в виготовленні дивана.

Не варто забувати, при виборі цього предмету меблів, особливості приміщення: вологість, сторонні запахи, перепади температури, можливість забруднення, інтенсивність використання. Щоб покупка радувала тривалий час, потрібно дотримуватися простих правил:

  1. Міцна основа дивана. Перевага віддається масиву дерева або металу.
  2. Захисне просочення або шар на поверхні, що перешкоджає дії вологи.
  3. Колір оббивки. На темному тлі забруднення сильно кидаються в очі. Краще використовувати світлі відтінки. Цей прийом також візуально збільшить простір.
  4. Матеріал оббивки. Перевага віддається шкірі або заміннику. Так само з позитивного боку зарекомендували себе флок і жаккард. Хороший варіант зйомні чохли.
  5. Наповнювач. Варто зупинитися на штучних матеріалах. Наприклад: холлофайбер.
  6. Наявність ящиків для зберігання. У кухні додаткове місце для цих цілей не буде зайвим.
  7. Зовнішній вигляд і форма. Ці якості повинні поєднуватися із загальним стилем оформлення інтер'єру.

Диван або куточок може вирішити проблему розміщення гостей на ніч. Для цього є кухонні куточки з розсувним спальним місцем. У складеному вигляді це компактний предмет, а в разі потреби запросто розкладається в ложе для двох чоловік.

Вибір дивана для кухні-2