Без шафи в спальні не обійтися. Тут вона стане знахідкою – акуратна зовні і містка всередині, а розсувні двері не займають вільного простору. Розберемося, що важливо враховувати при виборі шафи купе для спальні.

Шафа купе в спальні

Розміри і розташування

В першу чергу, складіть план розміщення речей, які будуть в ній зберігатися. Оцініть необхідний для цього обсяг. Для наочного прикладу скористайтеся моделями з нашого каталогу.

Виділяють 4 типи функціональних шаф-купе для спальної кімнати:

  • Компактний. 2-х дверний або 3-х дверний варіант підходить для невеликих кімнат або малої кількості речей. Шафу можна встановити в нішу або доукомплектувати зовнішніми полицями.
  • Кутовий. Популярний варіант для спальні – місце, яке меблі могли б зайняти по ширині, рівномірно розподіляється і по довжині, захоплюючи окремий кут, що економить площу приміщення.
  • Уздовж цілої стіни. Залежно від довжини обраної стінки підходять 4-х дверні шафи і більше. Грамотно задіяний внутрішній простір дозволить використовувати частину кімнати як повноцінну гардеробну, а в спальній зоні нічого не стане відволікати від спокійного сну.
  • З нішею під телевізор. Якщо ви любите ніжитися в ліжку за переглядом кіно або телепередач – немає необхідності встановлювати окремий комод або тумбу під прилад. Віддайте перевагу шафі-купе з готовою зоною для телевізора, і розташуйте її навпроти ліжка.

Коли місце і комфортний обсяг меблів визначені – приступайте до вимірювань з рулеткою. При замовленні шафи-купе збільште внутрішній простір, прийнятний для вас сьогодні, на 20 – 25%. Згодом ви переконаєтеся, що це місце виявиться затребуваним.

Особливості дизайну

За допомогою декоративного фасаду меблі легко інтегруються в будь-який стиль інтер'єру. Завдяки піскоструминним і фотомолекулярним малюнкам він здатний «розчинити» шафу в просторі або, навпаки, додати кімнаті виразності. Шафа-купе з дзеркальними дверима візуально подвоює маленьку спальню.

Шафа купе в маленькій спальні

Світлі нейтральні тони меблів привносять в інтер'єр свіжість і умиротворення. Моделі темних відтінків вражають красою, але візуально звужують простір. Компенсувати цей ефект допоможе глянцевий фасад. Шанувальникам авангардного стилю допустимо віддати перевагу кольору, що вибивається з обстановки. Однак пам'ятайте – надлишок бордового або червоного кольору в спальні часто викликає безсоння. У більшості рішень відтінки меблів повинні перегукуватися з головними кольорами спальні.

Дайте волю уяві і «одягніть» свою шафу в вигідні для кімнати фарби. Вподобану модель можна доукомплектувати козирком з підсвічуванням – поліпшеною видимістю і витонченою прикрасою інтер'єру.

Якість та матеріали

Натуральне дерево не втратить першого місця в гонитві за якістю, проте сучасні плити ДСП навряд чи поступаються в терміні служби, при цьому такі меблі з прийнятними цінами.

Розсувні системи з алюмінієвими профілями залучають безшумністю механізму, тоді як сталеві – дешевші, але створюють деякий шум при роботі дверей. Ролики в системі краще вибирати довговічні металеві – пластикові вигідніше, але незабаром зажадають заміни.

Якщо не вдалося знайти бажану модель в каталозі – зв'яжіться з нашими фахівцями, вони з радістю підберуть для вас відповідні варіанти або нададуть консультацію про можливості індивідуального замовлення.